Ország-világ

2014.12.13. 07:08

Selmeczi: valószínűleg újabb szűrést tesznek kötelezővé

A Fidesz-frakció emberi erőforrások kabinetjének vezetője arról is beszélt, hogy a jövőben minden településen és minden fővárosi kerületben meg kell szervezni a hétvégi és nyári gyermekétkeztetést.

MTI

A jövőben minden településen és minden fővárosi kerületben meg kell szervezni a hétvégi és nyári gyermekétkeztetést - mondta [namelink name="Selmeczi Gabriella"], a Fidesz-frakció emberi erőforrások kabinetjének vezetője a Magyar Nemzetnek adott interjújában.

A lap szombati számában közölt interjúban a politikus a népegészségügyi szűrésekről egyebek között azt mondta, valószínűleg kötelezővé teszik a vastagbéldaganat szűrését.

Selmeczi Gabriella úgy fogalmazott, csökkent a gyermekszegénység Magyarországon, de még sok a tennivaló ezen a területen, mert megengedhetetlen, hogy egyetlen magyar gyermek is éhezzen. Ennek érdekében a legfontosabb lépés az ingyenes gyermekétkeztetés kiterjesztése mind a hétvégi és nyári, mind a tanév közbeni térítésmentes étkeztetésre.

A szűrések kapcsán a politikus arról beszélt, rá kell venni az embereket, hogy minél többen menjenek el népegészségügyi szűrésekre, ám azt szankcionálni, ha valaki nem vesz részt ezeken, nem hozná meg a várt eredményt és sértené az esélyegyenlőség elvét.

Stratégiai cél ugyanakkor, hogy a lakosság átszűrtsége nagyobb legyen, ezért megkezdték a szervezett szűrések rendszerének felülvizsgálatát, és vizsgálják a lehetséges pozitív ösztönző elemek beépítését.

A vastagbélrák szűrését azonban valószínűleg kötelezővé tennék - mondta Selmeczi Gabriella.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában