Ország-világ

2016.04.17. 19:33

Ez történik azokkal, akik sok pornót néznek

Úgy tűnik, egy okkal kevesebb, amire rá lehet fogni, miért nincs otthon szex.

A pornózabáló férfiaknak nincs éppenséggel túl jó hírük. Meglehetősen gyakori vélekedés, hogy például olyanok néznek rendszeresen és nagy mennyiségben kefélős képeket és videókat, akiknek a nemi életében valami nem stimmel. Például szexuálisan frusztráltak, azaz valamilyen – akár sorozatos – kudarcélmény, negatív hatás érte őket az ágyban. Vagy éppenséggel már teljesen ki vannak égve, túl magasan van az ingerküszöbük, és csak a pornó adta erős vizuális hatásokkal tudják felkorbácsolni a szexuális vágyukat. Vagyis nekik a pornó: pótlék, menekülés, drog, viagra - írja a BorsOnline.


Ugyancsak általános nézet, hogy a rendszeres pornófogyasztás negatív hatással van a normális, hús-vér partnerrel megélt nemi életre, magyarán a virtuális átveszi a valódi szex helyét. Aki tehát rákattan a pornóra, az elhanyagolja a nőjét.


Egy friss tudományos kutatás szerint azonban ez nincs így. A kaliforniai egyetemen foglalkoztak a kérdéssel tudós koponyák, és vizsgálataik eredményét publikálták a Journal of Sexual Medicine nevű folyóiratban. A tanulmány szerint a pornókonzumnak nincsenek kedvezőtlen következményei a szexre nézve. Ellenkezőleg: még növelheti is a kölcsönös vonzalmat, a vágyat, a nemi étvágyat.


A kutatók azt akarták tudományosan igazolni, hogy a „szexuális médiatartalmak" fogyasztása valóban elveszi a kedvet a valódi dugástól, sőt, akár impotenciát is okozhat. Ám pontosan az ellentétes eredményre jutottak. A kutatásban részt vevő alanyok még jobban is kívánták a partnerüket. Az eredmények tehát arra engednek következtetni, hogy azok, akik több és intenzívebb szexuális ingernek vannak kitéve, azoknak egész egyszerűen erősebb lesz a szexuális késztetésük is.


Ez, vagyis a nemi (ét)vágy azonban egyénenként nagyon változó. Önmagában a pornófogyasztás tehát szexmegszállott kéjenccé sem fog tenni senkit, ha alapvetően nem az a dugógép típus.

 

Borsonline.hu

Címkék#pornó

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában