Ország-világ

2016.09.21. 11:50

Gödöllői légikatasztrófa: a gyászoló apa megbocsát a pilótának

D. József nem indít pert senki ellen, és a balesetet okozó pilótára sem haragszik.

Kedden ünnepelte volna kilencedik születésnapját D. Attila, a gödöllői repülőtragédia egyik áldozata. A fiú a sétarepülést is a nagy napra kapta. Édesapja, József a tragédia idején éppen következő ajándékát készítette elő.


A gyászoló apa a Borsnak mesélt a szörnyű traglédia napjáról.


– A sétarepülés volt az ajándéka első fele. Ugyan kissé tartott a repüléstől, de hatalmas focirajongó volt, a Barcelona és a Fradi volt a mindene. Így megbeszéltük, hogy ha felszáll a géppel, cserébe jövőre közösen kiutazunk, és teljesülhet az egyik nagy álma, megnézünk egy Barcelona–Real Madrid meccset - mesélte szomorúan a férfi.


– Álma volt még, hogy egyszer Gerát és Bödét kicselezve gólt rúghasson Dibusz Dénesnek. Ezt szerveztem, amíg a családom repülni ment – hajtja le a fejét az apa.

 

Fotó: Bors

Fotó: Bors


– Nem találtam őket itthon, de nem aggódtam, gondoltam, elmentek valahova. Nem sokkal később az egyik rokonunk hívott, hogy együtt vagyunk-e. Sejtettem, hogy nagy baj van - mondta.


A férfi kocsiba pattant, és a gödöllői helyszínre sietett.


– Nem láttam őket, nem voltam a területen. Az azonosítás még hátravan, tudom, hogy borzalmas lesz, de el kell viselnem – mondja az apa.


D. József nem indít pert senki ellen, majd hozzátette, hogy a balesetet okozó pilótára sem haragszik: – A családomat egyik sem hozza vissza – sóhajtott.

 

Borsonline.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában