Ország-világ

2016.12.02. 12:15

Egy videójáték keresése miatt zuhanhatott le a repülőgép Kolumbiában

A keresés miatt késve indult a gép Bolíviából, ezért aztán nem értek oda időben a cobijai reptérre, ahol tankolniuk kellett volna.

munkatársunktól

Húsz perc késéssel indult a bolíviai Santa Cruzból a Chapecoense brazil focicsapatot szállító repülőgép. Ez lehetett az oka, hogy nem értek oda időben a cobijai reptérre, ahol tankolni kellett volna az út folytatása előtt - írja a Daily Mail a csapat egyik otthon maradt játékosára hivatkozva. 


Demerson Costa sérülés miatt nem tartott a csapattal, ám Snapchaten folyamatosan kapcsolatban volt barátaival. Elmondása szerint a csapat technikai vezetője, Chincho Di Domenico a Santa Cruz-ii indulás előtt azt posztolta, hogy a húsz perce keresi a gép személyzete az egyik játékos videójátékát a csomagok között. A játékos véletlenül a csomagjával együtt adta fel a játékot.


A keresés miatti késés vezethetett a tragédiához.


A gépet, egy British Aerospace 146-ost rövidebb utakra tervezték, a terv szerint út közben le kellett volna szállniuk a cobijai reptéren, de az addigra már bezárt. A pilóták nem jelezték a reptér irányítóinak, hogy segítségre szorulnak, így nem kaptak szabad légifolyosót. 


A gép elméletileg így is elérhetett volna még Medellínbe, de mégsem így történt. Végül célállomásuk közelében, a Medellín környéki hegyekben zuhantak le.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában