lépés

2021.01.09. 17:30

A Twitter határozatlan időre felfüggesztette Donald Trump magán fiókját

A közösségi médium szerint fennáll annak a veszélye, hogy további erőszakot szít, miután feltehetőleg üzenetei hatására tüntetők megrohamozták a Capitoliumot.

A Twitter péntek éjjel tartósan és határozatlan időre felfüggesztette Donald Trump amerikai elnöknek mint magánembernek a fiókját, mert a közösségi médium szerint fennáll annak a veszélye, hogy további erőszakot szít, miután feltehetőleg üzenetei hatására tüntetők megrohamozták a Capitoliumot.

Az elnök ezután hivatali Twitter-fiókjából azt közölte: lehet, hogy nemsokára egy másik platformon jelentkezik, erről „több más médiatársasággal tárgyal”.

A Twitter ezután törölte ezt az üzenetet az elnöki fiókból, majd blokkolta Trump választási kampánystábjának a fiókját is.

A mikroblog-portál szerdán egyszer már felfüggesztette Trump magánfiókját, miután hívei megostromolták a kongresszus épületét, de akkor csak fél napra. Az erőszakos behatolás során öt ember életét vesztette, egy rendőr, és négyen Trump hívei közül.

A Twitter – pénteki közlése szerint – alaposan megvizsgálta Trump szerdai üzeneteit, és úgy találta, hogy azok közül kettő nagy valószínűséggel erőszakra, bűntettekre bátorította a leköszönés előtt álló elnök híveit.

Trump több Twitter-üzenetben megalapozatlan vádaskodással hergelte támogatóit – ismételten az elnökválasztás elcsalását hajtogatta -, és arra buzdította őket, hogy vonuljanak a Capitoliumhoz.

A Facebook és az Instagram közösségi portál csütörtökön szintén felfüggesztette Trump oldalának használatát hasonló érvek alapján.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában