döntöttek

2021.07.25. 20:23

Betiltják a gyermekek hormonkezelését Tennesseeben

A kormányzó korábban már számos jogszabályt támogatott a gyermekek védelme és a szülők jogainak tiszteletben tartása érdekében.

Tennessee kormányzója aláírt egy törvényjavaslatot, ami alapján a továbbiakban illegális lesz mindenféle hormonpótló és hormonblokkoló készítményt adni a gyermekeknek. A kormányzó korábban már számos jogszabályt támogatott a gyermekek védelme és a szülők jogainak tiszteletben tartása érdekében – írja a V4NA.

Tennessee republikánus kormányzója jóváhagyott egy törvényjavaslatot, amely megtiltja gyermekkorban a nemek megváltoztatására, vagy a pubertás blokkolására szolgáló hormonkezelést. Ezzel Bill Lee kormányzó azonnali hatállyal megtiltotta az orvosoknak, hogy hormonkezeléseket írjanak elő pubertás kor előtt álló kiskorúaknak.

Az LMBTQ+ szervezetek azonban elítélték az intézkedést mondván, hogy az kitalált problémával foglalkozik, és hátrányos helyzetbe hozza a transznemű fiatalokat.

A nashville-i székhelyű Rager Adolescent Health orvosi intézet egyik munkatársa, aki az intézménnyel együtt az LMBTQ+ fiatalok egészségügyi ellátására szakosodott a New York Timesnak elmondta, hogy “a gyermekek számára senki se ajánl fel hormonkezelést legjobb tudásunk szerint az államban”. A transzneműek egészségével foglalkozó világszövetség ugyanis azt javasolja, hogy a gyermekek a pubertás megkezdése után kapjanak hormonkezeléseket, vagy pubertás blokkolókat.

A tennessee-i a második ilyen típusú az Egyesült Államokban, miután Arkansas hasonló jogszabályt iktatott be. Bár Arkansas törvénye tágabban közelít meg a problémát, de a Tennessee-ben jogerőre helyezett törvényhez hasonlóan tiltja a gyermekek hormonkezelését, és a nemváltoztatását

Tenessee államban Lee kormányzó már több törvényt is aláírt, mely érintette a transzneműeket. Korábban jóváhagyta az intézkedést, ami előírja, hogy azoknak a vállalkozásoknak, amelyek lehetővé teszik, hogy a transzneműek identitásuknak megfelelő mosdót használjanak, táblákat kell kihelyezniük erről.

De Lee írta alá azt a jogszabályt is, miszerint a szülőket harminc nappal korábban tájékoztatni kell arról, ha a gyerekeknek az iskolában szexuális irányultságokról vagy nemi identitásról szóló órákat fognak tartani, és lehetőséget kell adni a szülőknek, hogy kérjék gyermekük felmentését az órán való részvétel alól.

Továbbá jogerőre emelték azt a törvényjavaslatot, amely perelhetővé teszi azokat az iskolákat, amelyek a transzneműek számára lehetővé teszik, hogy az identitásuknak megfelelő mosdőkat vagy öltözőket használják. Egy másik törvényben pedig azt írták elő, hogy a 10 évesnél idősebb gyermekeknek dokumentumot kell benyújtaniuk annak érdekében, hogy a megfelelő nemű csoporthoz rendeljék őket az iskolai sportversenyek során.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában