Választás

2021.08.08. 20:03

Horn: a bizonytalan szavazókat tarthatják távol a rasszista megnyilvánulásaikról megismert baloldali jelöltek

A szegedi antiszemita és rasszista jobbikos jelölt DK-s támogatását kommentálta a volt SZDSZ-es baloldali elemző.

Budapest, 2015. március 5. Horn Gábor, az alapítvány kuratóriumi elnöke a Republikon Intézet Civilek, politika, alternatíva című konferenciáján a budapesti A38 Hajón 2015. március 5-én.

Forrás: MTI

Fotó: Mohai Balázs

A rendes választási kampányban már számítani fognak ezek a kérdések

– ezt válaszolta az ATV Híradó kérdésére Horn Gábor. A Republikon Alapítvány kuratóriumi elnöke szerint

jövő tavasszal, ami alig hét hónap múlva van, tehát nagyon rövid idő múlva ennek lehet jelentősége, mert a bizonytalan szavazókat ez a fajta szöveg eltántoríthatja.

Az elemző egyébként úgy véli, egy esetleges kormányváltás esetén a baloldali összefogás pártjainak sokszínűsége sokkal jobban fogja reprezentálni a magyar társadalom összetételét is – írja a Magyar Nemzet.

Az ATV riportjában azt próbálták megfejteni, hogyan értékeli a közvélemény, hogy Gyurcsány Ferenc pártja immáron nyíltan rasszista, antiszemita nézeteket valló jobbikosokat is támogat. Felidézték az emlékezetes Lendvai Ildikó–Vágó István csörtét is, ahol a volt MSZP-elnök érthetetlennek nevezte a támogatás tényét. Vágó István szerint mindennél fontosabb leváltani az Orbán-kormányt, ezt egyébként a már idézett Horn Gábor is evidenciának tartja a baloldalon.

A baloldali pártokat korábban is kritizálták már amiatt, mert rasszista, antiszemita jobbikos jelölteket támogatnak, Hont András, aki akkor még a HVG véleményrovatának vezetője volt, Bíró László jelölése után is azt jósolta, hogy a 2022-es országgyűlési választási kampányban elő fognak kerülni a balos pártvezetők Bíró Lászlóval készített közös képei. Emlékezetes

a Budapesre Judapestként hivatkozó jobbikos jelölt mellett Karácsony Gergely főpolgármester is személyesen kampányolt.

Ismert az is, hogy amíg kormányon volt, Gyurcsány Ferenc folyamatosan a Fideszt és Orbán Viktort vádolta azzal, hogy össze akar fogni a szélsőséges Jobbikkal.

Borítókép: Horn Gábor, az alapítvány kuratóriumi elnöke a Republikon Intézet Civilek, politika, alternatíva című konferenciáján a budapesti A38 Hajón 2015. március 5-én.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában