A kommunizmus áldozatainak emléknapja

2022.02.25. 11:59

Gulyás Gergely: kötelességünk, hogy megnevezzük a bűnösöket és feltárjuk az igazságot

Ahhoz, hogy leszámoljunk a 20. század démonaival, ma is fennálló és elodázhatatlan kötelességünk, hogy megnevezzük a bűnösöket és feltárjuk az igazságot – jelentette ki a Miniszterelnökséget vezető miniszter a kommunizmus áldozatainak emléknapján tartott megemlékezésen pénteken Nyíregyházán.

 Gulyás Gergely a belvárosban kialakított emlékhelyen arról beszélt, 

néven kell nevezni a Terror Háza hóhérait, a munkatáborok vezetőit, „az Istent és embert nem ismerő, körömletépő kommunista keretlegényeket”, akik az egyes ember méltóságának semmibe vételén keresztül a nemzet gerincét akarták megtörni. Csak így tudunk egységesen szembenézni a múlttal és egy tisztább jövőt kínálni utánunk a jövőnek 

– hangoztatta a miniszter.

A megemlékezésen Vinnai Győző, a térség fideszes országgyűlési képviselője hangsúlyozta, kötelességünk a kommunizmus áldozatai nevében beszélnünk, „kinyitnunk a szánkat” és elmondani mindenkinek, a kommunizmus egy álságos, hazug, kegyetlen és embertelen ideológia.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában