Diplomácia

2023.08.06. 19:34

Menczer Tamás: sokan szeretnének annyira egyedül lenni, mint Orbán Viktor

Sokan szeretnének annyira egyedül lenni, mint Orbán Viktor – reagált a Külgazdasági és Külügyminisztérium kétoldalú kapcsolatokért felelős államtitkára a Facebook-oldalán vasárnap az ügyvezető szlovák kormány miniszterelnökének szavaira.

MW

Orbán Viktor miniszterelnök a Karmelita kolostorban tartott kormányülésen 2023. július 26-án

Forrás: MTI

Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Menczer Tamás a bejegyzésben jelezte: Szlovákia miniszterelnöke, Ódor Lajos azt mondja Orbán Viktorról, hogy „jobbára egyedül van a nézeteivel” – írja az MTI.

Az államtitkár úgy fogalmazott: megadja a tiszteletet egy szomszédos ország miniszterelnökének – akkor is, ha átmeneti –, de a tények kedvéért tesz néhány megjegyzést.

Azt írta:

Orbán Viktor több mint harminc éve élvonalbeli politikus, ez a 18. éve miniszterelnökként. Orbán Viktor nem kapta a miniszterelnöki széket, hanem négyszer nyert egymás után kétharmaddal

– tette hozzá.

Hangsúlyozta:

Orbán Viktor mögött magyarok milliói állnak. A nem magyar támogatókról nem is beszélve

– jegyezte meg.

Emellett Menczer Tamás kiemelte:

az összes nemzetközi válsággal kapcsolatban kiderült, hogy Orbán Viktornak van igaza.

Ezért van a nemzetközi politikában sokkal nagyobb súlya annál, mint amekkorát Magyarország mérete indokolna – vélekedett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában