Tilalom

2023.10.13. 09:38

Magyarországon nem lehet terrorszervezet mellett tüntetni

A Budapesti Rendőr-főkapitányság megtiltotta a főváros területére 2023. október 13-ára bejelentett gyűlés megtartását – olvasható a közleményében.

MW

Illusztráció/ Résztvevõk az athéni parlament elõtt rendezett palesztinpárti szimpátiatüntetésen 2023. október 12-én

Forrás: MTI/EPA

Fotó: Jánisz Koleszidisz

Egy magánszemély jelentette be, hogy az Izrael és a Hamász terrorszervezet között folyó fegyveres harc kapcsán a mai napon Budapest II. kerületében gyűlést kíván tartani.

A demonstráció illeszkedik a Hamász felhívásához, amely e napra a „harag kimutatására” szólítja fel híveit az egész világon.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság a gyülekezési jogról szóló 2018. évi LV. törvény 13. § 1. bekezdése alapján megtiltotta a gyűlés megtartását, mert az közvetlenül veszélyeztetné a közbiztonságot és a közrendet.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság felhívja a figyelmet, hogy a betiltott gyűlésen történő részvétel szankciót von maga után.

  A tüntetés előzményeiről írt a  Magyar Nemzet. A lap értesülései alapján 

pénteken délutánra a Külgazdasági és Külügyminisztérium épületéhez demonstrációt hirdettek a Hamász mellett.

A palesztin–izraeli háború kitörése óta Európa-szerte szerveznek tüntetést palesztin csoportok, de Budapesten eddig még nem tüntettek. Orbán Viktor a Kossuth rádió reggeli műsorában leszögezte: nem lesz terrorpárti tüntetés Magyarországon.

„Állj ki Gázáért és bátor embereiért!” – olvasható egy palesztinbarát szervezet szórólapján, amely szerint péntek délutánra gyűlést hirdettek a Külügyminisztérium elé.

Fotó: tev.hu / Forrás:  Magyar Nemzet

A teljes cikk IDE KATTINTVA olvasható.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában