Rasszista gyilkosság

2023.11.25. 22:17

Az egyik migráns le is vizelte áldozatát a francia falunapon

A napokban egy kegyetlen, szemtanúk szerint fehérek elleni rasszista gyilkosság történt egy Drome megyei 600 fős faluban Franciaországban. A támadás egyik áldozatának barátai szemtanúként számoltak be a halálos kimenetelű támadásról.

MW

Az emberek a délkelet-franciaországi Romans-sur-Isere-ben gyűlnek össze 2023. november 22-én a "Marche Blanche" (fehér március) során, hogy tisztelegjenek Thomasnak, egy tinédzsernek, aki 2023. november 19-én halt meg Crepolban

Forrás: AFP

Fotó: OLIVIER CHASSIGNOLE

Az áldozat barátai szemtanúi voltak a mészárlásnak, döbbenetes, ahogy visszatekintenek erre a tragikus támadásra  – írja az Origo. Mint kiderült, migránsok lincseltek, és a fő motivációjuk az volt, hogy fehér embereket öljenek. 

Hajnali kettőkor az utolsó szám is felcsendül a crépoli (Drome) faluházban. Thomas épp kiment cigizni. Az estének vége volt. Thomas nem olyan fiú volt, aki táncolni szokott velünk

– emlékszik vissza egy tizenéves lány. A 16 éves rögbijátékost november 18-ról 19-re, szombatról vasárnapra virradó éjszaka ölték meg, a mentőben halt meg, miközben a lyoni kórházba szállították. Összesen tizennyolc embert kellett ellátni, köztük négyet szúrt sebekkel. 

Az emberek a "Thomas, szívünkben örökké szeretünk téged" feliratú transzparens mögött vonulnak fel a délkelet-franciaországi Romans-sur-Isere-ben 2023. november 22-én
Fotó: Olivier Chassignole / Forrás: AFP

A Le Dauphiné Libéré regionális újság podcastműsorában a tragikus éjszaka néhány résztvevője, többségében Thomas, az áldozat barátai, így számoltak be a történtekről:

Baráti körben, egy bálon szórakoztunk, nevetgéltünk, énekeltünk és ittunk a bárban. Eszünk ágába sem jutott, hogy a bál így fog alakulni. Kicsivel a bál vége előtt páran még beállítottak

– mondja az elsőként megszólaló, aki a legjobb barátjaként mutatja be Thomast. 

A falutól mintegy húszpercnyi autóútra levő negyed egy migránsgettó, ahova a rendőrök nem szívesen mennek be, rendkívül veszélyes környék, amely a régióban jól ismert a bűnözésről és a kábítószer-kereskedelemről.

A migránsok belekötöttek a helyiekbe, lányokat is zaklattak. Miután a biztonsági őrök felfedezték, hogy a migránsoknál kések vannak, közbeléptek, és kihajították őket a bálról. De ezt követően visszatértek a lakótelepen élő többi barátjukkal, hogy bosszút álljanak.

Az egyik szemtanú azt mondta, hogy hallotta, ahogy a támadók azt mondták, azért jöttek, hogy fehér embereket öljenek.

Egy fényképen virágcsokrok és gyertyák láthatók a délkelet-franciaországi Crepolban, a fogadóterem előtt 2023. november 22-én, ahol Thomas, egy tinédzser 2023. november 19-én hunyt el, miután egy késsel megsebesült egy bál közben. kis falu a Drome régióban
Fotó: AFP / Forrás: OLIVIER CHASSIGNOLE

Ahogy kiléptem a bálteremből, észrevettem, hogy Thomas egy idegen fickóval verekedik. Ekkor egy másik támadó megütött egy kővel a vállam mögött. Hátraléptem. Megfordultam, és láttam, hogy egy másik jön Thomas felé. És leszúrta őt. Thomas ekkor még talpon volt. Az egyikük kővel dobált bennünket, én elhajoltam, így a kő a mögöttem álló koponyáját találta el, elájult és elém esett. A migránsok szidalmazni kezdtek bennünket, egyikük lehúzta a nadrágját, és azt mondta: Le foglak hugyozni benneteket!

– idézte fel a történeteket.

Más hírek szerint ezt a migráns meg is tette, az egyik francia fiút, akit azt megelőzően összevertek, le is vizelték, így alázták meg áldozatukat – írja az Origo.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában