Vélemény

2023.11.13. 19:31

Szentkirályi Alexandra: gyermekeink védelme is téma lesz a nemzeti konzultációban (videó)

A magyar gyermekvédelmi törvény az egyik legszigorúbb Európában, Brüsszelben azonban folyamatosan támadják, az Európai Bizottság bíróságon is megtámadta a jogszabályt - mondta közösségi oldalára feltöltött videójában a kormányszóvivő.

MW

Forrás: Facebook/Szentkirályi Alexandra

Fotó: Béres Ádám

Gyermekeink védelme is téma lesz a nemzeti konzultációban - jelentette be a kormányszóvivő hétfőn a közösségi oldalán megjelent videóbejegyzésben.

Szentkirályi Alexandra közölte, a magyar gyermekvédelmi törvény az egyik legszigorúbb Európában. Brüsszelben azonban folyamatosan támadják, az Európai Bizottság még bíróságon is megtámadta a jogszabályt - tette hozzá.

Kifejtette, a múlt héten még az egyik európai biztos is egyértelművé tette: az a problémájuk ezzel a törvénnyel, hogy "tiltja a nemváltoztatásról szóló tartalmakhoz való hozzáférést" 18 év alatt.

Ezzel szemben, mint a tavalyi gyermekvédelmi népszavazás is mutatja, "a magyar emberek elvárják a kormánytól", hogy védje meg a gyermekeket - húzta alá a szóvivő.

Kitért arra: mivel egyre több hír lát napvilágot a gyermekeket célzó "agresszív LMBTQ-propagandáról", a gyermekvédelmi törvény további szigorítása is napirendre került.

"A magyarok ebben az ügyben is elmondhatják majd a véleményüket a nemzeti konzultációban" - hangzott el Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő videóbejegyzésében.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában