Tíz pont

2024.05.16. 20:52

A békéért tett közzé kiáltványt a KDNP (videó)

Régóta nem tapasztalt kihívások fenyegetik Európa polgárait és az együttműködés kereteit, nincs idő késlekedni, cselekedni kell - hangsúlyozta Semjén Zsolt.

MW

Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes beszédet mond a Magyarok Kenyere - 15 millió búzaszem program Kárpát-medencei búzaszentelő ünnepségén a partiumi Kaplonyban 2024. április 19-én

Forrás: MTI

Fotó: Czeglédi Zsolt

A Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) tízpontos kiáltványt tett közzé csütörtökön Európa békés jövőjéért - írta a Magyar Nemzet.

 Semjén Zsolt, a KDNP elnöke a párt közösségi oldalán közzétett videójában hangsúlyozta:

 régóta nem tapasztalt kihívások fenyegetik Európa polgárait és az együttműködés kereteit, nincs idő késlekedni, cselekedni kell.

A kisebbik kormánypárt vezetője kiemelte:

 a KDNP az Európai Unió alapító atyáinak szellemi és politikai örököse.

 Folytatják azt a munkát, amit Adenauer, Schuman és De Gasperi, illetve Magyarországon Barankovics István és Varga László megkezdtek. Az általuk létrehozott európai együttműködés alapja és legfőbb célja a béke biztosítása. Ennek köszönhetően soha nem látott jólétet és biztonságot sikerült teremteni – mutatott rá Semjén Zsolt.

A miniszterelnök-helyettes hozzátette, ma, a XXI. század harmadik évtizedében Európa békéje veszélybe került. Régóta nem tapasztalt kihívások fenyegetik Európa polgárait és az együttműködés kereteit.

A teljes cikket ITT olvashatja el. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában