Voks 24

2024.06.05. 19:57

Kósa Lajos: „Lehet, hogy neked jó ez a harc, de ne taníts ölni, ha élni akarsz”

Aktuálisabb, mint valaha! – pedig több mint 40 éves az Európa Kiadó megszívlelendő gondolata. Kósa Lajos országgyűlési képviselő a béke fontosságára hívta fel a figyelmet.

MW

Kósa Lajos, a térség fideszes országgyűlési képviselője beszédet mond a robotasszisztált sebészeti rendszer átadásán a Debreceni Egyetem Klinikai Központ Sebészeti Klinikáján 2024. május 14-én

Forrás: MTI

Fotó: Czeglédi Zsolt

Az 1980-as évek ikonikus zenekarának, az Európa Kiadónak az egyik ismert slágeréről posztolt Facebook-oldalán Kósa Lajos országgyűlési képviselő, ráirányítva a figyelmet az 1982-es Lehet című slágerükre, melynek úgy véli, egyes sorai aktuálisabbak nem is lehetnének - vette észre a Haon.hu.

Vénemberek játszadoznak,
de az Isten nem figyel.
Megmaradtunk egymásnak,
de senki nem tárgyal senkivel

Lehet, hogy neked jó ez a harc,
de ne taníts ölni, ha élni akarsz,

A honatya bejegyzésében feleleveníti, a 80-as években Magyarországon szovjet atomrakétákat telepítettek, Európa más berkein pedig az amerikaiak is hasonlóképpen jártak el.

Mint írja, akkoriban a Dialógus nevű magyar békemozgalommal harcoltak a békéért a kommunisták ellenében. Ugyan eltelt azóta négy évtized, a politikus aláhúzta, semmi sem változott azóta. Kósa Lajos rámutatott:

A sors fintora, hogy akkor a kommunista államhatalom a békeharc jegyében kergetett minket gumibottal, ma eszmei utódaik éppúgy háborúpártiak, mint akkor. Igaz, a kései utódok egyelőre nem vernek gumibottal bennünket

Mégiscsak fejlődik a világ... – zárta gondolatait a honatya.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában