Ország-világ

2009.04.22. 12:05

A volt pártelnök is kilép az MKP-ból?

Bugár Béla volt pártelnök és két képviselőtársa is kiléphet a szlovákiai magyar párt parlamenti frakciójából - adta hírül a pozsonyi TA3 hírtelevízió értesülése nyomán a szlovákiai sajtó.

Sajtóértesülések szerint Bugár, A. Nagy László és Gál Gábor állítólag Csáky Pál pártvezetői stílusával elégedetlen. Néhány nappal ezelőtt a Bugár szövetségesének tartott Simon Zsolt képviselő, volt garárminiszter távozott a frakcióból, majd a párt múlt heti lévai regionális konferenciáján több pártttag is kilépett.

Simon kezdettől bírálta Csákyt, aki 2007 tavaszán váltotta Bugár Bélát a pártelnöki poszton, néhány hónappal azután, hogy az MKP nyolc év kormányzás után ellenzékbe került. A többi közt azt hangoztatja: Csákynak a hazugság a munkamódszere.

Simon Zsolt korábban azt mondta, ha mutatkozik igény, egy új párt létrehozása sem elképzelhetetlen. Politológusok azonban figyelmeztetnek: nem biztos, hogy ilyen esetben a rendre 10 százalék körüli eredményt elérő magyar pártnak és/vagy egy esetleges új tömörülésnek sikerülne átlépnie a parlamentbe jutáshoz szükséges ötszázalékos küszöböt.

Címkék#Szlovákia

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában