Az amerikai kormányzat köszöntötte Magyarországot a nemzeti ünnep alkalmából

"Szent István napja alkalmából a legjobb kívánságaimat fejezem ki Magyarország kormányának és népének az Egyesült Államok kormánya nevében" - mondta a külügyminiszter.

Mike Pompeo, az Egyesült Államok külügyminisztere az amerikai kormányzat nevében köszöntötte Magyarországot a Szent István napi nemzeti ünnep alkalmából hétfőn. “Szent István napja alkalmából a legjobb kívánságaimat fejezem ki Magyarország kormányának és népének az Egyesült Államok kormánya nevében” – fogalmazott a közleményben az amerikai diplomácia vezetője.

Mike Pompeo hangsúlyozta: a két egymással szövetséges nemzetet hosszú ideje tartó és erősödő partnerség, együttműködés, biztonságpolitikai, gazdasági és személyes emberi kapcsolatok kötik össze. “Ebben az esztendőben a nemsokára életbe lépő védelmi együttműködési megállapodás aláírásával bővítettük katonai kapcsolatainkat” – hangsúlyoztaa miniszter.

Az amerikai diplomácia irányítója emlékeztetett arra, hogy februárban látogatást tett Magyarországon. “Lehetőségem nyílt élvezni népük vendégszeretetét és értékelni nemzetük gazdag történetét” – fogalmazott Pompeo. Leszögezte, hogy – mint fogalmazott – “kormányaink a legmagasabb szinteken működnek együtt, és tovább mélyítjük együttműködésünket a transzatlanti szövetség javára”. Az amerikai külügyminiszter egyúttal reményét fejezte ki, hogy “ezen az erős alapzaton tovább építkezhetünk kapcsolataink további erősítése és bővítése érdekében.”

(leadképünk illusztráció, forrás: motherjones.com – a szerk.)