Ország-világ

2009.02.23. 21:30

Az EP-választással egy időben lehet a pécsi időközi is

Pécs - Június 7-én, várhatóan az EP-választással egy időben lesz a pécsi időközi országgyűlési választás is, ami Toller László gondokság alá helyezése miatt vált szükségessé - így döntött hétfő délutáni ülésén az Országos Választási Bizottság. Korábban egyébként a helyi választási bizottság is ezt az időpontot javasolta.<br>

Toller László 2006. június 19-én szenvedett autóbalesetet, amikor hivatali sofőrjével Budapestről Pécs felé tartottak. A 61-es úton, Dombóvár közelében egy szabálytalanul előző autóval való ütközést akarták elkerülni. A manőver miatt a politikust szállító autó felborult, Toller és a sofőrje életveszélyes koponyasérüléseket szenvedett. A sofőr két héttel később meghalt, Toller László azóta is úgynevezett éber kómában van.

Később egy névtelen beadvány alapján eljárás indult a Szigetvári Bíróságon Toller László gondnokság alá helyezéséről. A bíróság január végi döntése cselekvőképességet kizáró gondnokság alá helyezte a balesetet szenvedett politikust. Az indoklás szerint ugyanis nem tudja mindennapi ügyeit önmaga intézni. Mivel fellebbezés nem volt, a jogerős döntéssel Toller László elveszítette a választójogát, illetve parlamenti mandátumát is.

Címkék#választás

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában