Azonosították a Costa Concordián talált tetemet

A hatóságok szerint az elhunyt Maria Grazia Trecarichi szicíliai asszony.

Azonosították a Costa Concordia újabb áldozatát, akinek a holttestét a felborult óceánjáró víz alá került konyhájában találták meg – jelentette be csütörtökön az olasz rendőrség.

A hatóságok szerint az elhunyt Maria Grazia Trecarichi szicíliai asszony, akinek a tetemét a 2012. január 13-án zátonyra futott és elsüllyedt Costa Concordián találták meg.

A DNS-vizsgálatok megerősítették, hogy az óceánjárónak az eddig az eltűntek között számon tartott egyik olasz utasáról van szó. A holttestet a Costa Concordiának a szikláknak való ütközés után a víz alá süllyedt oldalán találták meg, a hajókonyha egyik helyiségében.

Maria Grazia Trecarichi tizenhét éves lányával utazott a Costa Concordián. A lányát még fel tudta tenni a mentőhajók egyikére, de neki ez már nem sikerült. Teteme több mint húsz hónapon át a tengerben feküdt. A Costa Concordia szeptember 17-i egyenesbe állítása után sikerült megtalálni.

Még egy áldozatot keresnek, az indiai pincért, Russell Rebellót.

A Costa Concordián utazó 4229 személyből 32 haltak meg. Harminc holttestet a baleset utáni hetekben emeltek ki a hajótestből.

A hajószerencsétlenségről tartott bírósági per következő tárgyalása október végén lesz.