Ország-világ

2009.05.28. 14:46

Do you speak English, Áder?

Az MSZP felszólítja Áder Jánost, hogy kérjen elnézést a választóktól, amiért tévesen azt állítja önéletrajzában, hogy beszél angolul és lépjen vissza az európai parlamenti választásokon való indulástól.

Delmagyar.hu

A szocialisták EP-képviselőjelöltje Cserey Gyula egy interneten elérhető hangfelvételre utalva leszögezte: a Fidesz honlapján elérhető önéletrajzával szemben Áder János nem beszél angolul, ami ugyanakkor alapvető feltétele egy EP-képviselő munkájának. A szocialista politikus hozzátette: Göncz Kinga az MSZP listavezetője levélben kéri Schmitt Pált a Fidesz listavezetőjét, hogy Áder János ügye mellett tisztázza péládul azt, hogyan értékelné saját eddigi ötéves teljesítmányét az EP-ben, hiszen péládul a Republikon Intézet felmérése szerint "különösen szembetűnő", hogy Schmitt alig vett részt a jogalkotási munkában.

Göncz Kinga összesen 10 kérdést tesz fel Schmitt Pálnak a levélben és május 30-ig várja a fideszes listavezető válaszait, valamint leszögezi, hogy továbbra is hajlandó nyilvánosan vitázni az ellenzéki politikussal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában