Ország-világ

2013.08.14. 08:49

Hamarosan jegyet árul a Sólyom: vasárnap mutatják be az első gépet

Szerdán aláírja a szerződést az online jegyértékesítésről a Sólyom Hungarian Airways és az egyik helyfoglalási rendszert üzemeltető cég.

Szerdán aláírja a szerződést az online jegyértékesítésről a Sólyom Hungarian Airways és az egyik közismert helyfoglalási rendszert üzemeltető cég - értesült a Magyar Nemzet. A légitársaság első repülőgépét vasárnap tekintheti meg a nagyközönség a Liszt Ferenc repülőtéren.

A napilap szerdai számában megjelent cikk emlékeztet Vágó József vezérigazgató korábbi közlésére, miszerint még augusztusban megkezdik a jegyértékesítést.

Az első piros-fehér-zöld festésű gépet vasárnap kora délután tekintheti meg a nagyközönség a Liszt Ferenc repülőtéren, majd folyamatosan érkezik a további öt repülőgép, vagyis az European Aviation Group nevű brit cégtől lízingelt, összesen fél tucat Boeing 737-500-as Budapestre.

A Sólyom Airways közölte a lappal, hogy az 1990-ben, 1991-ben és 1992-ben gyártott gépek kiváló műszaki állapotban vannak és a közelmúltban komoly felújításon estek át.

A vasárnap landoló repülőgép a HA-SHA magyar lajstromjellel repülő 737-es. A jármű a bérbeadó adatai szerint 1992. január 1-jén készült el, azóta 35 ezer órát repült.

A Sólyom Airways harmincöt állást hirdetett meg a közelmúltban, a Magyar Nemzet értesülései szerint átlagosan tízszeres túljelentkezés mellett töltötték be a munkahelyeket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában