Ország-világ

2014.02.03. 12:36

Jemen diplomáciai negyedéből raboltak el egy brit férfit

Az olajiparban dolgozó férfit az utcán támadta meg a négy fegyveres, puskatussal fejbe vágták a férfit, és ismeretlen helyre magukkal vitték.

MTI

Elraboltak egy brit állampolgárt hétfő reggel a jemeni fővárosban - közölték szemtanúk és egy olajipari forrás. A férfi az olajiparban dolgozik az arab országban.

A britet Szanaa diplomáciai negyedében támadta meg az utcán négy fegyveres. Az emberrablók autón érkeztek a helyszínre, puskatussal fejbe vágták a férfit, és ismeretlen helyre magukkal vitték - közölték a nevezett források. A szanaai brit nagykövetség egyelőre nem erősítette meg az értesülést.

Pénteken szintén a fővárosban egy német állampolgárságú férfit raboltak el, s egy törzsi területre hurcolták. A hatvanas éveiben járó németet azért rabolta el egy helybeli férfi, hogy túszként használja hatósági őrizetben lévő két fia szabadon bocsátása érdekében.

Jemenben gyakori, hogy - többnyire erősen felfegyverzett törzsek - elrabolnak külföldieket, így próbálva rákényszeríteni a kormányt követeléseik teljesítésére. A túszok a legtöbb esetben épségben kiszabadulnak, de az utóbbi időben az al-Kaida nemzetközi terrorhálózat helyi szervezete vállalt magára több emberrablást, köztük egy dél-afrikai tanárét és feleségét, s túszainak kivégzésével fenyegetőzik, ha nem kap váltságdíjat. A feleséget utóbb elengedték, de a tanárért 3 millió dollárt kérnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában