Ország-világ

2019.07.26. 13:23

Kiemelték a bombát, újraindul a forgalom a Városligetnél - fotók

A honvédség tűzszerészei sikeresen kiemelték a második világháborús, szovjet gyártmányú, 100 kilogrammos rombolóbombát a Városligetnél - közölte a fővárosi kormányhivatal pénteken, valamivel dél előtt a honlapján.

Az Ajtósi Dürer sor és a Dózsa György út kereszteződéséhez közel eső területen, egy zárt építkezésen találták korábban a rombolóbombát.


A környékbeli utcák lezárását feloldották, megindulhat a forgalom, a lakók visszatérhetnek a lakóhelyeikre. A BKK járatai hamarosan a megszokott útvonalon közlekednek - írta közleményében a kormányhivatal.



Korábban írtuk:


Megkezdődött a teljes területzár a Városligetben, ahol péntek délelőtt világháborús bombát hatástalanítanak a honvédség tűzszerészei.


A fővárosi kormányhivatal a honlapján azt írta: a Városliget művelet alá vont területét és annak 500 méter sugarú környékét a rendőrség lezárta, oda már sem autóval, sem gyalogosan nem lehet bemenni.


A lezárt területet a lakosság és az ott dolgozók elhagyták. A BKK érintett járatai a területet elkerülik.

 

Megkezdődött a területzár a Városligetben - Fotók a világháborús bombáról. Fotó: MTI - GALÉRIA


A Városliget Ajtósi Dürer sor és Dózsa György út kereszteződéséhez közel eső részénél egy zárt építkezésen egy második világháborús, szovjet gyártmányú, 100 kilogramm tömegű rombolóbombát azonosítottak be a tűzszerész katonák. A robbanószerkezet hatástalanítását a Magyar Honvédség 1. Honvéd Tűzszerész és Hadihajós Ezred szakemberei hajtják végre.

Címkék#Bomba

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában