ÍGY ALAKUL A JÁRVÁNYHELYZET

2020.12.15. 11:10

Operatív törzs: stagnál a szennyvízben kimutatható örökítőanyag koncentrációja (videó)

A legtöbb településen enyhén csökken, vagy stagnál a koronavírus örökítőanyagának jelenléte a szennyvízben. Az eredmények kedvező tendenciát muntatnak, de fontos továbbra is betartani a szabályokat – hangzott el az Operatív Törzs tájékoztatóján.

Gál Kristóf a tájékoztató elején közölte, hogy a tegnapi napon 298 személlyel szemben intézkedtek a maszkviselési szabályok megszegése miatt – számolt be róla az Origo.

Az ORFK szóvivője elmondta, hogy hétfőn 333 személy szegte meg a kijárási korlátozásokat, míg 10 esetben intézkedtek csoportosulás miatt. 42 752 hatósági házi karantén van jelenleg érvényben.

A közvetítést itt tudja megtekinteni:

Kedvező tendecia

Galgóczi Ágnes, az NNK osztályvezetője elmondta, hogy Európa több országában zajlik a járvány, több helyen szigorítottak az intézkedéseken. A legtöbb településen enyhén csökken, vagy stagnál a koronavírus örökítőanyagának a jelenléte a szennyvízben. Az eredmények kedvező tendenciát muntatnak, de fontos továbbra is betartani a szabályokat – tette hozzá.

Nagyon fontos, hogy továbbra is minél többen adjanak vérplazmát – mondta Galgóczi Ágnes.

Feltűnt az influenza is

Galgóczi Ágnes ismertette, hogy 7800 fő fordult a 49. héten influenza-szerű tünetekkel orvoshoz, jelentős részük 30 év alatti.

Galgóczi Ágnes kérdésre azt mondta, hogy minden egyes vakcina egyedi engedélyt kap, és ennek alapján alkalmazzák majd.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában