Ország-világ

2009.03.10. 08:13

Lelőttek egy rendőrt Észak-Írországban

Lelőttek egy rendőrt Észak-Írországban hétfőn 48 órával azután, hogy ugyanebben a térségben kivégeztek két brit katonát egy laktanyában. A merényletek minden bizonnyal az északír békefolyamat megzavarását célozzák. <br>

A szolgálatban lévő rendőrt fejbe lőtték, ez volt az első rendőrgyilkosság Észak-Írországban az elmúlt évtizedben. A merénylet Craigavonban történt, Belfasttól 32 kilométerre délnyugatra. Meg nem erősített hírek szerint több rendőr is megsérült az incidensben. Az AFP úgy tudja, hogy az egyenruhásokat egy nacionalista, republikánus körzet közelében kirobbant incidenshez riasztották, és amikor a helyszínen kiszálltak a rendőrautóból, lesben álló fegyveresek tüzet nyitottak rájuk. A támadóknak nyoma veszett, a merényletet egyelőre egyik szervezet sem vállalta magára.

Vasárnapra virradó éjjel, nem sokkal éjfél előtt két, pizzafutárnak álcázott fegyveres jutott be a Belfast közelében lévő Massereene laktanyába. A két katona halálát követelő támadást a valódi IRA nevű szakadár, félkatonai csoport vállalta magára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában