Hallgassa élőben!

Matyóföldi diákok online tanórája Brazíliában

Rendhagyó helyszínen, Brazíliában lesz a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Tard általános iskolájának összevont történelem-földrajz órája, amelyet rajtuk kívül még további kétszáz szerencsés élőben követhet az internet segítségével.

Ezzel a nyitánnyal indul az Iskolák versenye a tengernyikaland.hu internetes oldalon.  A nem mindennapi tanórára magyar idő szerint csütörtökön délután két órakor, jó pár ezer kilométerrel odébb, Brazíliában pedig reggel kilenc órakor csengetnek be a Tengernyi Kaland elnevezésű valóságjáték keretében.

A különleges óra részesei a tardi Fundametum Iskola diákjai, akik online, élő kapcsolatban beszélhetnek a Brazíliában dolgozó Octopus Tengerészeti Kutatócsoport tagjaival, akik a helyszínről rendhagyó kincstan órát tartanak történelmi, földrajzi ismeretekkel fűszerezve. A tanulók kérdéseket tehetnek fel az Atlanti-óceánon dolgozó kutatóknak, Farkas Viktornak, Jójárt Andrásnak, valamint Schweitzer Szabolcsnak.
A páratlan lehetőséghez Péter István Dániel juttatta az iskola diákjait. A Marosvásárhelyen lakó fiú – a magyarországi Tardon a Fundamentum Iskola távoktatási programjának résztvevőjeként – online jár iskolába. Mint mondta, miközben készült valamelyik órájára, pihenésképpen a Tengernyi Kaland Tapogatózás című játékába kapcsolódott be, így csatlakozott a felfedezőkhöz. Kitartása és kreativitása pedig hozzásegítette, hogy egyéni nyertes legyen.

Az élő közvetítés egyik pontja az Atlanti-óceán túlpartján, Brazíliában, másik pontja Tardon lesz Huszár Tamás, a Nemzeti Tankönyvkiadó földrajz tankönyvszerzőjének részvételével, valamint a Tengernyi Kaland játékmestere és a Microsoft Magyarország képviselője jelenlétében. Rajtuk kívül élőben, az interneten keresztül követheti figyelemmel a történéseket a Tengernyi Kaland kétszáz kiválasztott játékosa is. A nem mindennapi kincskutató óráról filmfelvétel készül, amelyet ezután szabadon elérhet mindenki.

Az október 28-i dátum egyébként ezen túl is fontos fordulópontja a Tengernyi Kaland játéknak, mivel ezen a napon veszi kezdetét az iskolák versenye, amely – akárcsak az egyéni játék – december 4-ig tart.

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
Házi szaloncukor egyszerűen
A Mindmegette karácsonyi ajánlata
Rögtön puha mézeskalács
hirdetés
Ötletből érték – de kié lesz a haszon?
Orbán Viktor levelet ír a külhoni magyaroknak
A miniszterelnök arra kéri őket, vegyenek részt a választáson.
Hazai sikerével közelebb került az FTC-hez a Kisvárda
A Kisvárda hazai pályán 2-1-re legyőzte vasárnap a MOL Fehérvárt a labdarúgó OTP Bank Liga 15. fordulójában.
Hétfőn északon inkább hó, máshol eső várható
A legmagasabb nappali hőmérséklet 1 és 7 fok között alakul.
Tizenhét éves magyar csúcsot döntött meg a KSI atlétája Bostonban
Pataki Anna 15:55.65 perc alatt teljesítette a viadal 5000 méteres távját, és ezzel megjavította Papp Krisztina 16:00.17 perces rekordját.
Ilyenek voltak az első Széchenyi téri karácsonyi vásárok – fotókkal
GI Joe, a szirénázó szórakoztató elektronika, a csodatévő féldrágakövek és a plasztikjátékok hazája.
Lépésről lépésre: Viki járni tanul
Korán, a 33. héten született, majd csecsemőkori agybénulást szenvedett. Később kiderült, epilepsziás is.