Ország-világ

2011.07.26. 23:15

Nem sikerült megbuktatni a bolgár kormányt

Bulgária kormánya kedden újabb bizalmatlansági szavazást élt túl.

A 240 tagú parlamentben 143:91 arányban utasították el az ellenzéki indítványt, amely azt vetette Bojko Boriszov kormányának szemére, hogy megbukott a korrupció és a szervezett bűnözés elleni harcban, az országnak nem sikerült felvételt nyernie a schengeni övezetbe, s Bulgáriában rendszeresen megsértik az emberi jogokat.

Egy képviselő tartózkodott, öt honatya pedig nem volt jelen.

Bojko Boriszov középjobb pártja, a Polgárok Bulgária Európai Fejlődéséért (GERB) 2009-ben jutott hatalomra. Csak 117 képviselője van a törvényhozásban, ezért rá van utalva az ultranacionalista Ataka párt és néhány független képviselő támogatására. Boriszov kormánya harmadszor élt túl bizalmi szavazást hatalomra kerülése óta.

Bulgáriának Romániával együtt 2011 márciusában kellett volna felvételt nyernie az akadálytalan határátkelést biztosító schengeni övezetbe. Németország és Franciaország azonban ellenezte belépésüket, mondván, hogy sem Bulgáriában, sem Romániában nem küzdenek eléggé a szervezett bűnözés és a korrupció ellen.

Címkék#Bulgária

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában