Hallgassa élőben!

Nem szólalhatnak fel az egri közgyűlésben az állampolgárok

A jövőben nem szólalhatnak fel az egri közgyűlés ülésein az állampolgárok, erről a testület csütörtökön döntött, a hevesi megyeszékhelyen.

A jövőben nem szólalhatnak fel az egri közgyűlés ülésein az állampolgárok, erről a testület csütörtökön döntött, a hevesi megyeszékhelyen. Az ülés megkezdésével egy időben a Magyar Szolidaritás Mozgalom egri csoportjának szervezésében 20-30 ember tüntetett a Városháza épülete előtt az előterjesztés ellen.

Az előterjesztés indoklása szerint a közérdekű témában megtehető állampolgári felszólalások lehetőségével 2011-ben összesen 11 lakos élt, és a felszólalások tartalma és stílusa több esetben vitatható volt, méltatlan Eger város közgyűléséhez, vagyis a lehetőség nem váltotta be az ahhoz fűzött reményeket. Ugyanakkor az állampolgároknak számos más lehetőség, fórum áll a rendelkezésükre arra, hogy kifejtsék a véleményüket a közügyeket illetően.

A polgármesteri hivatal évi százezres nagyságrendű ügyfélforgalmat bonyolít le, a városi zöldszámon, e-mailen, illetve fogadóórákon és lakossági fórumokon pedig észrevételek százait fogadják a képviselők és a hivatal ügyintézői – hangzott el az ülésen.

Az állampolgári felszólalás lehetőségének eltörlésével egyidejűleg a testület döntött arról, hogy az eddigi egy helyett a jövőben évente két közmeghallgatást tart.

Hirdetés
„A fiatalokat csak a mai kor eszközeivel lehet befogadóvá tenni”
Megvizsgálták a pokol kútjának fenekét, ijesztő dolgokra bukkantak
Először vizsgálták meg a Barhout, a jemeni „pokoli kút” fenekét: a 112 méter mély üregben a kutatók kígyókra, elpusztult madarakra és barlangi gyöngyökre bukkantak – a legendák ellenére természetfeletti jelenségekre viszont nem.
Felminősítette Magyarországot a Moody's
A Moody's Investors Service nemzetközi hitelminősítő az eddigi „ Baa3”-ról egy fokozattal „Baa2”-re javította a magyar államadós-osztályzatot.
Az abortuszhoz való jog védelméről fogadtak el törvényt a demokraták Amerikában
A törvénytervezetről tartott szavazás lényegében jelképes volt a demokrata párti többségű testületben, ugyanis a szenátus várhatóan nem fogja elfogadni.
Kiemelt támogatást nyújt a kormányzat a műtéti várólisták csökkentésére
Kásler Miklós miniszter utasítására készült el az Emberi Erőforrások Minisztériuma által beterjesztett szakmai javaslat, amely alapján a kormány 12.2 milliárd forintos támogatást biztosít, így a várólisták drasztikus lerövidítése várható.
Nyitás: száz ország képviselői jönnek el a Vadászati Világkiállításra (videók)
A kapcsolódó rendezvényekkel együtt csaknem 1500 programelemből áll össze az „Egy a Természettel” Vadászati és Természeti Világkiállítás.
Hivatalos: megőrizte alkotmányozó többségét az orosz kormánypárt
Megerősítette az orosz Központi Választási Bizottság pénteki ülésén a múlt hétvégén megtartott választások hivatalos végeredményét.