Új szabályokat hozott a kormány a koronavírus elleni védekezésről

Itt vannak a rendelkezések.

Megjelent a Magyar Közlönyben a kormány legújabb járványvédelmi rendelete. Ahogy azt az Origó megírta, a kormány a maszkviselés előírásain szigorít.

A rendelet szerint a sportrendezvényeken és a gyülekezési jog alá tartozó rendezvényeken ezentúl mindenkinek kötelező lesz maszkot viselni (kivételt ez alól a sportolók, illetve a rendezvények felszólalói élveznek).

Nekik tehát nem kell orrot és szájat folyamatosan eltakaró maszkban lenniük. Ellenben orvosi, textil vagy más védőeszközt kell felvenniük azoknak, akik szabadtéri gyűléseken, tüntetéseken vesznek részt.

Kivétel itt is van: a felszólalók addig letehetik a maszkot, amíg beszédüket megtartják. A hatévesnél fiatalabb gyerekeknek ezután sem kell védőeszköz.

Azt a személyt, aki a maszkot a sportrendezvény szervezőjének felszólítására sem viseli, a lelátóról el kell küldeni. Azért, hogy a szabályszegő távozzon, a rendezők felelnek.

Hasonló a helyzet a gyűléseknél, a tüntetéseknél is: ekkor is a rendezőké a felelősség, hogy mindenki felvegye a maszkot, ennek hiányában elhagyja a helyszínt.

Az új szabályok a kihirdetést követő napon, vagyis pénteken lépnek hatályba.

Dosszié

Hozzászólások

szponzorált tartalom
Akár tíz évig is velünk maradhatnak az eldobált csikkek
Szilágyi Liliána nem indul a tokiói olimpián
Az Európa-bajnoki ezüstérmes, ifjúsági olimpiai bajnok úszó hétfőn bejelentette, hogy jövő nyárig nem versenyez, és a tokiói olimpián sem indul.
Ez igen! Csábító melltartóban fotózták az álomszép Mádai Vivit
El vagyunk ájulva a képtől.
Hiába kapaszkodott a Naturtex-SZTE-Szedeák, kikapott a Szolnoktól
Remekül triplázott az egész meccsen a Szolnoki Olajbányász, amit nem tudott kompenzálni a Naturtex-SZTE-Szedeák: szoros végjátékban ezúttal is vereséggel zártak Kerpel-Froniusék a férfi kosárlabda NB I./A csoportban.
Szijjártó: minden nemzetközi fronton kiáll a kormány a kárpátaljai magyarokért (videó)
Ukrajnában továbbra is kormányzati politika maradt a magyar közösség megfélemlítése és a magyarellenesség.
Hosszú évek munkája ért révbe + galéria
Átadták a Szegedi Vasutas Sport Egyesület új atlétika pályáját, hosszú idő után újra nemzetközi követelményeknek megfelelő létesítmény áll a sportolók rendelkezésére.
Érdektelenség övezte a magyarokat vegzáló vitát a LIBE-ben
Mindössze hatan szólaltak fel az Európai Parlament bizottságának vitáján.