Ország-világ

2013.10.04. 12:42

Völner: 33 milliárd forintos burkolatjavítási program kezdődik

A felújítások helyszíneit a Magyar Közút állította össze a megyei útügyi biztosok közreműködésével.

MTI

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. a hazai úthálózat 287 kritikus helyszínén, 530 kilométeren indít nagyfelületű, külön engedélyhez nem kötött burkolatjavítási programot, 33 milliárd forint ráfordítással - jelentette be az infrastruktúráért felelős államtitkár pénteken a Komárom-Esztergom megyei Bokodon.

[namelink name="Völner Pál"] elmondta: a felújítások helyszíneit a Magyar Közút állította össze a megyei útügyi biztosok közreműködésével. Az országos keretösszeget a megyei úthosszokkal arányosan osztották el.

A közútkezelő a tervezést már elvégezte, hamarosan a konzultációt is lefolytatják a kivitelezőkkel, és több helyen már az idén megkezdődhetnek a munkálatok - közölte az államtitkár.

A program keretében Komárom-Esztergom megyében 18 kilométernyi utat újítanak fel, közel egymilliárd forintból, Fejér megyében 1,4 milliárd forintot fordítanak burkolatjavításra - hangzott el a sajtótájékoztatón.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában