Reklám

2021.05.31. 08:01

Pályaorientációs táborokat szervez a partnereivel a kamara

delmagyar.hu

Hét megyei településen valósít meg a partnereivel közös pályaorientációs nyári táborokat a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara. A gazdasági önkormányzat anyagi támogatásával így mintegy 1300 pályaválasztás előtt álló általános iskolás diák ismerkedhet meg testközelből a szakmák világával. Őket Szeged, Hódmezővásárhely, Szentes, Csongrád, Makó és Mórahalom mellett Algyőn is várják a nyári hónapokban megvalósuló foglalkozásokra.

A Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamaránál már hosszú évek óta foglalkoznak pályaorientációval, mivel a gazdasági önkormányzatnál úgy tapasztalják, hogy a megye vállalkozásainak továbbra is nagy kihívást jelent a jól képzett szakemberek hiánya. Ezen a helyzeten változtatnának a pályaválasztást segítő tevékenységükkel, amely kiemelt feladat a kamarában.

A jelentkezők játékos foglalkozásokon, kézművesprogramokon vehetnek részt. Emellett több helyi cég életébe is bepillantást nyerhetnek, így például építőipari vállalkozásokhoz, cukrász- és vendéglátóipari, valamint ipari üzemekbe látogatnak majd. A kamarai tábor nagyban hozzájárulhat a tanulók eredményes pályaválasztásához.

A Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum hódmezővásárhelyi, makói, szentesi és csongrádi intézményei mellett Szegeden a Szent-Györgyi Albert Agórával, Algyőn a Gyevikult Nonprofit Kft.-vel szervez táborokat, de Mórahalmon is várják a fiatalokat.

A projekt az Innovációs Technológiai Minisztérium finanszírozásában valósul meg a Nemzeti Foglalkoztatási Alap képzési alaprész terhére, a projekt, illetve a támogatási szerződés száma: NFA-KA-ITM-9/2020/TK/05.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában