PR cikk

2022.12.15. 07:30

Ugródeszka az élethez – ezért válaszd a technikumot!

Aki a Szegedi Szakképzési Centrum technikumait választja, öt év alatt érettségit és technikusi oklevelet szerezhet. Aztán jöhet akár a továbbtanulás is!

delmagyar.hu

Azt már biztosan tudod, hogy a technikumok ágazati képzést folytatnak: a 10. évfolyam végén esedékes ágazati alapvizsgát szakirányú oktatás követi. Itt olyan tantárgyakat tanulhatsz, amelyek kimondottan a választott szakmádhoz kapcsolódnak, miközben az érettségire is felkészülsz.

Legyél okleveles technikus!

– Aki már most azon gondolkodik, hogy a felsőoktatásban szeretne továbbtanulni, annak ajánljuk az okleveles technikusi képzéseinket. A technikumi oklevél emelt szintű érettséginek felel meg, amely lehetőséget biztosít sikeresen bejutni a szakirányú felsőoktatásba – mondta el Erdélyi Margit, a Szegedi Szakképzési Centrum főigazgatója.

Az okleveles technikusi képzés azonban egyenes út az egyetemre, mert a megfelelő eredményt elérő diákoknak automatikusan felvételt biztosít a kiválasztott felsőoktatási intézménybe – szakirányú továbbhaladás esetén. 

Jár az ösztöndíj 

Jó hír, hogy akárcsak a szakképző iskolák diákjai, a technikumban tanulók is ösztöndíjat kapnak, az ágazati oktatás ideje alatt havi nyolcezer forintot biztosít majd neked az iskola. A szakmai oktatás során a tanulmányi átlag alapján kiszámolt iskolai ösztöndíjban, illetve 11. évfolyamtól – szakképzési munkaszerződést megkötése esetén – bruttó 100 ezer forintos szakképzési munkabérben részesülhetsz. Ez azért jól hangzik, nem? 

Az már csak hab a tortán, hogy azok a tanulók, akik a nappali rendszerben sikeres technikumi vizsgát tesznek, egyszeri pályakezdési támogatásban részesülnek, ez tanulmányi átlagtól függően akár 300 ezer forint is lehet. Szóval megéri tanulni. 

Bővebb információ a www.szakkepzesszeged.hu oldalon és az iskolák honlapjain. 

https://www.facebook.com/szegediszakkepzes 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában