Hirdetés

2023.06.29. 12:52

Nyári körmök: Kreatív ötletek és a legújabb trendek 2023 nyarára

Fejezd ki szabadon stílusod és kreativitásod idén nyáron is! Bemutatjuk a legújabb manikűr trendeket és a mindig hatásos lehetőségeket.

delmagyar.hu

Forrás: makeup.hu

Fotó: PR

Néha úgy tűnik, hogy az idő múlásával az életritmusunk egyre csak gyorsabb és gyorsabb. Karrier, háztartás, család, minőségi időtöltés - ezek között a szabadidő néha valódi luxusnak számít. Főleg az a szabadidő, amikor egy hölgy végre önmagával foglalkozhat. Sokan azt mondják, hogy ha kívül rend van, belül is az lesz. Vagyis nőként (és nem csak) kiváló feltöltődés lehet egy kis ruhavásárlás, manikűr, pedikűr, arckezelés, bármi, ami az öngondoskodásról szól.

Végre itt a meleg időjárs, ezért a teljes look elengedhetetlen része az elképesztően stílusos és lenyűgöző nyári körmök kiválasztása. A körmök állapotára a nyári időszakban viszont különösen oda figyelni, hiszen mindannyian tudjuk: kizárólag egészséges körmökön lehet szép manikűrt létrehozni.

Mivel nyáron a körmök gyakrabban vannak kitéve különböző külső hatásoknak, például a napsugárzásnak, a klórnak vagy a tengeri víznek, bemutatunk néhány technikát a megfelelő védelem kialakítására:

· Hidratálás: A hidratálás rendkívül fontos a körmök egészségének megőrzése érdekében. Használj rendszeresen kéz- és körömápoló krémet, amely ápolja a körömágyat, megelőzi a szárazságot és repedezést.

· UV-védelem: Ahogy a bőrt, úgy a körmöket is védeni kell a káros UV-sugaraktól. Használj napvédő krémet a kezeiden és a körmödön is, különösen hosszabb ideig érintkezve a napsugárral.

· Védelem a vegyszerektől: Amikor házimunkát végzel vagy vegyszereket használsz, mindig viselj kesztyűt! A cikk további részében a makeup.hu webáruház által összegyűjtött manikűr trendeket soroljuk fel: vagyis bemutatjuk, milyen népszerű nyári körmöket érdemes kipróbálni 2023-ban. Az online áruházban minden szükséges eszköz megtalálható a legjobb minőségű manikűr kialakításához, legyen szó hagyományos, gél vagy akril lakkról. Ráadásul körömlakkokon felül kiváló minőségű manikűr kellékek is találhatók, ráadásul a lehető legjobb árakon!

A legjobb nyári körmök 2023-ban

Klasszikus francia manikűr

A MAKEUP webáruház szerint a francia manikűrrel nehéz hibázni, különösen nyáron és nyaraláson, hiszen ez a stílus különböző bulikban és a tengerparton is megállja a helyét. Ovális és hosszabb kocka körmökre ajánljuk.

Megújított francia

Most pedig jelentkezzen az, aki már unja a francia nyári körmöket! Nos, van egy jó hírünk: 2023-ban bátran fel lehet dobni, konkrétan akármivel. Más szín, más forma, néhány “folt” vagy matrica a körömlemezen - idén a francia manikűr úgy viselkedik, ahogy akar!

Francia ombré és sima ombré

Ezzel a köröm technikával nem először találkozunk, de még mindig nagyon szeretjük. Egyszerű, tiszta, mégis feltűnő, de egyszerre letisztult. A lényege, hogy egy világos rózsaszín vagy más nude színt alkalmaznak a köröm tövére, ami a köröm végéhez haladva fokozatosan fehérré változik. Éles választóvonalak nélkül! Aki egy kicsit extrémebb nyári körmökre vágyik, válasszon más, nem semleges színeket!

Tökéletes barack

A barack árnyalatok nem a nude, de nem is a rózsaszín kategóriába tartoznak. A barack megérdemel egy külön csoportot, hiszen idén nyáron is hatalmas sláger!

Halvány pasztell

Minden melegebb hónapban releváns minen pasztell szín. Ide soroljuk általában a nyugtató árnyalatokat, vagyis a levendula, sárga, rózsaszín és kék halvány tónusait.

Sima nude nyári körmök

Bár azt gondolnánk, hogy nyáron csak az élénk színek kapnak helyet a trendek között, az utóbbi évek meglehetősen rácáfoltak erre: az egyszerű nyári körmök idén is tarolnak! A nude egy legyőzhetetlen sláger, ami a bézs minden ismert változatát jelenti.

Színátmenetes kialakítás

Az ilyen színátmeneteket ne téveszd össze az ombréval, hiszen ott két szín találkozik, itt pedig általában több árnyalatot alkalmazunk. A szivárvány bármelyik színe használható, a határ a csillagos ég!

Teljesen fehér körmök

Akár a francia manikűr, a fehér nyári körmök is kiválóan mutatnak nyáron. Minden eseményre, minden ruhához illik a fehér manikűr, és kifejezetten jól áll a rövid körmök viselőinek. Letisztult, elegáns érzetet kölcsönöz.

Neon árnyalatok

Bár sokat beszéltünk a letisztult körmökről, itt az ideje, hogy teret adjunk a neonnak! Hiszen mikor máskor, ha nem nyáron?! Persze vannak helyzetek, ahol nem igazán helyénvalóak, például egy munkahelyi meetingen, de egy nyári vakáció teljesen más. Ragyogj, pihenj!

Óceán márvány

Joggal mondhatjuk, hogy az óceán az egyik első dolog, amire egy napsütéses nyári vakációról álmodozva gondolunk. Miért ne mutatnád meg a víz iránti szereteted a nyári körmökön?

Fém árnyalatú körmök

A futurisztikus hangulat elérése érdekében a fémes manikűr a megfelelő út. Különösen szeretjük a fémes körmöket olyan nyári árnyalatokban, mint a pirosító árnyalata vagy az arany.

Csillogó körmök

A csillogó nyári körmök mindig ünnepi hangulatot sugallnak, a nyári pihenést pedig mindenképpen meg kell ünnepelni! Ha a teljesen csillogó köröm nem neked való, próbáld ki másképp: csak a köröm hegyére vigyél fel csillámot, ombré-szerűen. Gondolj csak bele, hogyan fogsz csillogni a napon!

Gyümölcsös manikűr

Egy kis gyümölccsel nagyon feldobható a manikűr! Persze nem igazival… Szeretjük, amikor egy nude árnyalaton valamilyen gyümölcs látható, legyen az dinnye, eper, lime, vagy bármi más.

Teknős minták

A jól ismert teknős minta a nyári körmöknél is visszaköszön, amit nem bánunk, sőt! Bár ez a minta általában az ősszel asszociált, nem jelenti azt, hogy ne lehetne a tengerparton süttetni magunkat ezzel a körömmel! Ráadásul a teknős minta nagyon jól mutat a homokban, ezért mindenképp érdemes kipróbálni.

Gyöngyös manikűr

Ha már a tengerparton járunk, akkor beszéljünk a gyöngyökről, amelyeket talán elfelejtettünk az utóbbi időszakban. Az apró gyöngyök viszont nyáron kifejezetten szépen mutatnak, ráadásul hivatalos eseményeken is megállják a helyüket, mint egy esküvő vagy keresztelő.

A megfelelően kialakított nyári körmök valóban a stílusos megjelenés és a kreativitás fontos elemei közé tartoznak. Ahhoz, hogy a nyári szezonban is szépek és egészségesek maradjanak a körmök, nem csak megfelelő manikűrt kell választani, hanem gondoskodnunk is kell a körömlemez állapotáról. Minden évszakban, de nyáron a hidratálás rendkívül fontos a körömágy egészségének megőrzéséért, ezért érdemes rendszeresen kéz- és körömápoló krémet használni.

Ahogy a cikkben bemutattuk, számos izgalmas trenddel várja az idei nyár is a manikűr szerelmeseit. Legyen szó klasszikus vagy merész, letisztult vagy díszített körmökről, a lényeg, hogy a nyári körmök örömteli és lenyűgöző élményt nyújtsanak!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában