Hallgassa élőben!

HOTEL Balance: Négycsillagos gyógyszálló épül Kisteleken

Közép-Európában egyedülálló az a szálloda, amely Kisteleken épül, és 2015 őszén már vendégeket is tud fogadni. Az Új Széchenyi Terv Dél-alföldi Operatív Program keretén belül készülő, több mint egymilliárd forintot meghaladó beruházás 70%-os intenzitású 822 millió forintos európai uniós támogatást élvez. (x)

A HungaroMed Hotel és Komplementer Gyógyászati Központ „Hotel Balance” névvel innovatív, akadálymentes, gyógyító és rekreációs szolgáltatásokat nyújtó holisztikus gyógyászati kezeléseket kínál.

– Mit jelent az, hogy holisztikus?
– Ez a sejtelmesnek tűnő szó egy összetett szemléletmódot takar. A teljességre, az egészre törekvő gyógyítási módszerek összessége, melyeknél figyelembe veszik a beteg nemcsak fizikai, hanem mentális, lelki állapotát is. A testi és/vagy lelki sérülésen kívül a betegség lelki okait is feltárja, megtalálja a betegség üzenetértékét a beteg számára, ezzel a teljes gyógyuláshoz vezethet.

– Milyen gyógyászati kezeléseket nyújt a szálloda?
– A gyógyászati központban mintegy 600 m˛-en az alábbi lehetőségek vehetőek igénybe: betegségspecifikus diéta, léböjtkúra, mozgásterápia, lovas terápia, masszázsterápia, művészetterápia, pszichoterápia, holisztikus gyógyszeres terápia, onkorehabilitáció, életmódminta tanítása, megismertetése, természetgyógyászat, fizikoterápia, belgyógyászat.

– Milyen szolgáltatásokat kínál a közel 700 m˛ alapterületű wellness-részleg?
– A gyógyászati központban található feszített víztükrű élménymedence, pezsgőmedence, termál gyógymedence, török gőzfürdő, római gyógymedence, merülőmedence, valamint aroma gyógymedence. Szintén itt nyer teret a bioszauna, a finn szauna, továbbá a sportolásra lehetőséget nyújtó edzőterem is. A szálloda külső, szabadtéri részlegén pedig élménymedence és a napozóterasz biztosítja vendégeink számára a kellemes felüdülést.

– Kinek ajánlott a négycsillagos gyógyszálló szolgáltatásait igénybe venni?
– Mindenkinek, akinek fontos a saját, illetve a családja egészsége, teljes mértékben ajánlhatóak a fent említett komplett szolgáltatások. Egészségünk visszaszerzése vagy megőrzése, illetve a betegségek megelőzése céljából kiváló lehetőség a komplementer gyógymódokat alkalmazó szálloda széles kínálatát igénybe venni.

A szolgáltatások ambuláns kezelések formájában is elérhetőek, így a környező települések lakosait is invitáljuk a gyógyászati központba.

A szállodához tartozik egy 1,5 hektáros kert a Papfenyves erdő mentén, úgy kialakítva, hogy az szintén a gyógyulást, rehabilitást segítse elő. A hotel rendelkezik egy 100 adagos konyhával, 50 főt befogadó étteremmel is. A konyhán biodinamikus gazdálkodásból származó alapanyagokkal készítik majd el az ételeket.

A projekt keretében 15 fő számára létesül új munkahely.

Brüsszelnek üzenik a magyar gazdák, nem kérnek az agrárdiktátumból
Bár a tagállamok megvédték a termelőket, ez nem érdekli Frans Timmermans-t és a baloldali EP-képviselőket.
Öt infarktus és egy agyvérzés után kell mindent újrakezdenie Lajsz Andrásnak
Egy harminc éves kölcsönkocsiban ülve, egy kis érdi söröző tulajdonosaként is a világ legboldogabb emberének tartja magát az egykoron tehetős, népszerű híresség, aki a halálból jött vissza.
Beértek az eredményei a magyar egykulcsos adórendszernek
Orbán Viktor 2010 júniusában ismertette az első gazdasági akciótervét, amely kijelölte az új irányokat. Ezek a lépések egyúttal felszámolták a baloldal kudarcos gazdaságpolitikáját is.
Halálos baleset Nagylak 2-Csanádpalota határátkelő közelében
Kisbusz szenvedett súlyos balesetet a Nagylak 2-Csanádpalota határátkelőn.
Súlyos baleset: egy kisbusz kamionsorba hajtott a Nagylak 2-Csanádpalota határátkelőn
A balesetben egy ember meghalt, 16-an megsebesültek.
Orbán Viktor: Magyarország kettős kapcsolatot ápol a Nyugattal
„A nyugathoz tartozunk, tiszteljük, de sohasem feledjük, hogy mit kellett volna értünk tennie, amit végül nem tett meg” – mondta egy portugál lapnak adott interjúban a kormányfő.