gasztronómia

2020.01.15. 08:45

Tarol a Hági rántott kovászos uborkája

Régi időket megidéző fogásokkal rukkol elő a legendás Hági Étterem. A dorozsmai bicskás pecsenye, a tojásos galuska és a babgulyás mellett jól megfér sokak kedvence, a borjúbécsi, no meg az unikumnak számító rántott kovászos uborka, amelyről máris városi legendák kaptak szárnyra.

Híres a Hági étterem dorozsmai bicskás pecsenyéje: a foghagymás sertéstarja lyoni hagymával, tepsis burgonyával, kakastaréj szalonnával, savanyúsággal tálalt gusztusos fogás, a régi Hági idején is az egyik legkeresettebb étel volt. Rántott kovászos uborkájukat bűn nem megkóstolni, mert utánozhatatlanul finom.

– Sokan a nosztalgia miatt az egyszerűbb, hétköznapibb ízekre vágynak, ezért is döntöttünk úgy, részben visszamegyünk a kezdetekhez, legalábbis a fogások tekintetében. Roppant népszerű a rántott csirkemellel tálalt zöldborsófőzelékünk – meséli Annus Melinda, a Hági étterem menedzsere, hozzátéve, izmosodott a halas és a magyaros ételek listája, a 30 dkg-os borjúbécsivel a legbátrabb haspárti is jóllakik. Harcsaragujuk kímélő fogások között szerepel.

Persze másra is éhes a szegedi vendégkör, a jól bevált, kornak megfelelő ételek – a streetfood- fogások, a hamburgerek, a szendvicsek és steakek sem hiányozhatnak a nagy múltú Hági étlapjáról.

A lassan két év óta ismét működő Hági a környező cégek örömére a napi menüztetést is bevállalja: saját konyhájában 11.30-tól 15 óráig kétfajta levessel, négyféle főétellel, 1 desszerttel és a la carte választékkal várja az ebédelni érkezőket.

– Törekszünk arra, hogy minél kevesebb mirelitárut, viszont annál több kiváló alapanyagot és friss húst használjunk fel. Modern konyhatechnológiával dolgozunk, a minőséghez ez is hozzátartozik.

A belső helyiségek egész évben a vendégek rendelkezésére állnak, a terasznyitást a jó idő megjöttéhez időzítik. A Hági termeiben, a Halász és a Vadász teremben maximum 120 fős lagzi lebonyolítása valósítható meg, de egymástól elkülöníthető rendezvények is szervezhetők ide: osztálytalálkozók, baráti összejövetelek, bankettek, ballagások, céges rendezvények.

Hatalmas kinti és benti kivetítőin sportközvetítéseket, klasszikus filmeket is nézhetnek a vendégek. A megújult belső térrel rendelkező sörcsarnok a régi Hágira emlékeztet: falait „vadak”, vagyis fácán, őz és agancsos állatkoponyák díszítik. Itt és a Vadász teremben ingyenes darts is várja a játékos kedvűeket.

Nem csak az éhes vendégekre gondolt a Hági: a hétfőtől vasárnapig nyitva tartó étterem azokat is várja, akik munka után sör mellett beszélgetnének egy jót. Prémiumkategóriás, széles whiskey-kínálatuk mellett minőségi vodka és gin kerülhet a vendégek asztalára.

(x)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában