Rövidhírek

2021.12.14. 12:33

Támogatták a rektor pályázatát

A Szegedi Tudományegyetem szenátusa hétfői ülésén támogatta Rovó László rektori pályázatát, aki 2018 óta tölti be az univerzitás vezetői tisztségét, megbizatása jövő év június 30-án jár le. Az ülés különlegességét adta, hogy az egyetemi polgárságot képviselő testület először választott rektorjelöltet az alapítványi fenntartású intézmény élére.

Az SZTE fenntartója, a Szegedi Tudományegyetemért Alapítvány október 29-én tette közzé a vezetői pályázati felhívást. Erre a megadott határidőig, azaz november 29-ig egyetlen pályázat érkezett, amelyet Rovó László tanszékvezető egyetemi tanár, az SZTE jelenlegi rektora nyújtott be – tájékoztatott az egyetem közleményében. A szenátus hétfőn 45 igen és 4 nem szavazattal hozott döntést rektori pályázatának támogatásáról. Az alapítvány kuratóriumi elnöke, Szabó Gábor a fenntartó képviselőjeként hangsúlyozta, az SZTE számára soha nem látott lehetőségek nyílnak, amelyek kiaknázása soha nem tapasztalt vezetői felelősséget kíván meg. 

 

 

A Fül-Orr-Gégészeti és Fej-­Nyaksebészeti Klinika igazgatója pályázatában a 2018 óta tartó, első rektori ciklusa eredményei között említette a hallgatói létszám növekedését, amely mára megközelíti a 22 ezer főt, valamint az SZTE hazai és nemzetközi, felsőoktatási rangsorokban elfoglalt pozíciójának jelentős javulását. Legnagyobb kihívásként a Covid-járvány el­leni harcot jelölte meg, legfőbb lehetőségként pedig a pályázata mottóját és alappillérét képező modellváltást. 

 

 

„A modellváltással megvalósuló alapítványi működtetés, valamint az új működési struktúrában tevékenykedő Szegedi Tudományegyetem részére biztosított rövid és hosszútávú támogatás hihetetlen távlatokat nyit előttünk és új fejlődési pályára állítja egyetemünket” – fogalmazott Rovó László pályázatában, amelyben kiemelte, hogy a rugalmasabb piaci fellépés új felelősséget is ró a vezetőségre: a piaci bevételek növelésének, a vállalatokkal történő szorosabb együttműködésnek és a magas pályázati aktivitás fenntartásának szükségességét. 

 

 

A következő ciklusra tervezett fejlesztések között említette az immár szinte minden karon elindult infrastruktúra-fejlesztést, a kollégiumi férőhelyek bővítését, a hallgatói létszám további növelését, valamint a régiós szerepvállalás erősítését. 

 

Címkék#Szeged

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!