Rövidhírek

2022.02.27. 15:18

Már működik a magyarcsanádi bankautomata

A napokban beszerelték a helyére, majd üzembe is helyezték a bankautomatát Magyarcsanádon.

Makó

Mint korábban megírtuk, ezt eredetileg tavaly november-december fordulójára tervezték, a világszerte tapasztalható csiphiány azonban lelassította az ügymenetet. A készüléket egyébként nem valamelyik pénzintézet, hanem egy Magyarországon 30 éve működő, banktechnikai szolgáltatásokkal foglalkozó magánvállalkozás üzemelteti oly módon, hogy az önkormányzatnak csak a helyet és a működtetéshez szükséges áramot kell biztosítania, illetve – forgalomtól függően – díjat fizetni a berendezés használatáért. 

 

A faluban azért volt nagy szükség az automatára, mert 4 éve bezárt a takarékszövetkezet itteni fiókja, és azóta eddig aki a bankszámlájáról fel akarta venni mondjuk a nyugdíját, fizetését, az a helyi postán komoly költséggel tehette ezt meg, vagy utaznia kellett – 10 kilométert Apátfalvára, a legközelebbi ATM-hez. A berendezést forgalmas helyen, a főút menti egészségház bejáratánál helyezték el. Farkas János polgármester abban bízik, hogy sokan fogják használni – legalább ezren vannak a faluban, akik havi rendszerességgel kapnak nyugdíjat vagy fizetést számlára. 

 

Legalább ezren vannak a faluban, akik havi rendszerességgel kapnak fizetést számlára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!