Rövidhírek

2022.02.04. 17:27

Örökös zöldóvoda lett a Napsugár

Elismerték a bokrosi óvodában folyó környezeti és fenntarthatóságra nevelő munkát, a Napsugár óvoda „Örökös zöld­óvoda” címet kapott. Az intézményben nagy hangsúlyt kap az élményekre és tapasztalatra építő környezeti nevelés.

Munkatásrunktól

Tizenötödik alkalommal hirdették meg a Zöldóvoda minősítő címre vonatkozó pályázatot, ahol összesen 190 óvodai feladatellátási hely nyerte el a minősítést. Ezek közül 31 intézmény kapott „Örökös zöld­óvoda” címet, köztük a bokrosi Napsugár óvoda is. A cím elnyerése egy fontos mérföldkő az intézmény életében, erre egy 3 éves programot dolgoztak ki. Szeretnék virágoskerttel és gyógynövénykerttel bővíteni az intézmény udvarát, illetve egy méhészeti pályázaton is indultak, hogy nagyobb betekintést nyerjenek a méhgazdálkodásba. 

Mint megtudtuk, a bokrosi óvoda már 2010 óta működik zöldintézményként, ahol arra törekednek, hogy elültessék a gyermekbe a természet szeretetét, annak megóvását, környezetük védelmét. A nevelőmunka során gondot fordítanak a kicsik környezet- és egészségtudatos magatartásának kialakítására. 

Ez az óvodában – köszönhetően a falusi környezetnek – nemcsak képeken és videókon valósulhat meg, hanem kézzelfoghatóan is: a gyerekek nevelőikkel gyakran látogatnak el például a Bokros-pusztára, ahol élőben tapasztalhatják meg a környezeti sajátosságokat. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!