Rövidhírek

2022.03.24. 10:55

Információs csúcstalálkozó lesz

K. A.

Fotó: IVANYI AUREL

Az Infopólus Klaszter idén újra megszervezi a Tech Trend Show-t. A rendezvény a pandémia előtt egy jelentős szakmai eseménnyé nőtte ki magát, ahol nem csupán Szeged, hanem az ország fontos IT-szereplői is megjelentek. Idén, március utolsó napján a korábbihoz hasonló méretekben és a személyes találkozásoknak is teret adó módon jelentkezik a rendezvény: az eddiginél is gazdagabb a program, több a kiállító. 
 

 

Az IT-technológia sodorvonalában jelenleg a mesterséges intelligencia van, az alkalmazási területek között pedig ott található az okosváros, az intelligens közlekedés, az új típusú fizetési módok sora is. 
 

 

A 10-kor kezdődő esemény az egyetem Tanulmányi és Információs Központjában lesz, ahol az aula a kiállítóké, míg a nagy­előadók a prezentációk színterei lesznek. Néhány húzónév: SZTE Szoftverfejlesztés Tanszék, Digitális Jólét Nonprofit Kft., Continental Mesterséges Intelligencia Fejlesztési Központ, GriffSoft Informatikai Zrt., Szegedi Közlekedési Kft., Lufthansa Systems Hungária Kft., Neumann János Számítógép-tudományi Társaság. A házigazda informatikai klaszter Szegeden 2007-ben indult el, az ágazat azóta az innováció húzóerejévé vált. Igazolja ezt a többszintű képzés fejlődése, a markáns munkaerőpiaci hatás, ahol tízezres létszámával az egyik legerősebb foglalkoztatóvá vált. 

 

Az eseményen a részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. További részletek a facebook.com/TTShowSzeged oldalon.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!