Baks

2021.09.25. 21:03

Szociális bérlakások és játszótér

– Két jelentősebb projekt zajlik most Bakson: az alapok kiásásával megkezdődött három telken és három építendő házban a kilenc szociális bérlakás kialakítása, illetve a játszótér új játékokat, eszközöket kapott – újságolta Búza Zsolt polgármester.

A kiszemelt és megvásárolt telkeken, amire 2,75 millió forintot nyert a település a Magyar Falu programban, megkezdte az építkezést, az esetlegesen raj­tuk álló romos épületek elbontásával és az alapok kiásásával a közbeszerzésen a legkedvezőbb ajánlatot adó Pelaproject Kft. Ko­­rábban megírtuk: a falu kasszájában 167 millió forint van a beruházásra, ebből három telken, három könnyűszerkezetes épületet húzhatnak fel, amelyekben egyenként három-három szociális bérlakást alakítanak ki.

A rossz állapotú játszótér is hamarosan megújul, erre a projektre a Magyar Falu programban 2,5 millió forintot kapott a település – közölte Búza Zsolt –, amit még közel ennyivel pó­­toltak ki, azt egy pluszjáték vásárlására és az eszközök telepítésére fordítják. Már megérkezett a mászóvár, a „tűztorony”, a hinta, a csúszda és a két-két li­­bikóka és rugós játék, és a telepítésüket folyamatosan végzik a közmunkások. Szeretnék október első felében ünnepélyesen átadni a gyerekeknek.

Címkék#Baks

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!