Hogyan tovább?

2020.11.27. 10:35

A járványhelyzet hatása a labdarúgásra

delmagyar.hu

A koronavírus-járvány az élet minden területén érezteti hatását, nincs ez másképp a labdarúgás esetében sem. Nemrég futballtúrán jártunk, megyénk 26 településén néztünk körül, milyen körülmények között készülnek a labdarúgók. A sorozatot kicsit átgondoltuk, újraterveztük.

A Délmagyarország új sorozatában sorra veszi a megyei klubokat, kire milyen hatással volt a járvány első hulláma.

Első utunk a Foliaplast-Bordány SK-hoz vezetett, ezt kö­­vette a Kisteleki TE, majd a Mindszent SK. Ezután a Kis­zombor KSK következett, az előző részben pedig az Algyő SK-hoz látogattunk, ahol kiderült, a bizonytalanságok ellenére szerencsés a helyzetük.

A következő epizódban Apátfalva felé vesszük az irányt, ahol a csapat edzőjével, Frank Csabával beszélgetünk a járványhelyzet miatt kialakult változásokról.

Apátfalván szervezett és jól működő struktúrája volt az utánpótlás toborzásának, amelyet az egészségügyi helyzet ugyan átírt, de az együttes háza táján bíznak abban, hogy hamarosan visszatérhet minden a rendes kerékvágásba, és újra előtérbe kerülhetnek a személyes kapcsolatok.

Betekintést nyerhetünk a szülők és a fiatalok jelenle­­gi hozzáállásába, valamint ab­­ba, hogyan befolyásolhatja a kisebb gyermekek lelkivilágát, hogy szüleik nem követhetik meccseiket a lelátókról.

Ezek is érdekelhetik