Sport

2021.04.20. 09:17

Csongrád-Csanád megye második, harmadik vonala

Meccseredmények a megye minden pontjáról!

Munkatársunktól

Stabilizálták helyüket

PICK Szeged U22 (3.)–Ózd (10.) 33–27 (14–11)

Férfi kézilabda, NB I./B, Keleti csoport, 18. forduló. Szeged, újszegedi sportcsarnok, zárt kapuk mögött.

PICK Szeged U22: Marczika, L. Krivokapics 1 (kapusok), Lőrincz 2, Szepesi 1/1, Varga M. 2, Csíki 1, Vetési 3, Tóth J. 1, Rea 1, Bajus 7, Fekete, Szilágyi 5/4, Kovács Á. 4, Hegedűs 1, Pál, Csányi 4. Edző: Kárpáti Krisztián.

Kárpáti Krisztián: – Ismét jól kezdtük a mérkőzést, majd beleestünk ugyanabba a hibába, mint a Balassagyarmat ellen, hagytuk, hogy az ellenfél felzárkózzon. A mérkőzést ennek ellenére mi irányítottuk, de rapszodikus volt a játékunk. A második félidő derekán Bajus megvillanásai megroppantották a vendégcsapatot, a magabiztos előny birtokában igyekeztünk a fiatalabb játékosoknak lehetőséget adni, hogy szokják az NB I/B légkörét. Jó volt újra látni a pályán hosszú kihagyás után Szepesi Zsombort. Fontos 6 pontot gyűjtöttünk be szűk egy hét alatt, amivel stabilizáltuk a helyünket a tabella első felében!

A hosszabb kispad döntött

Tigrisek Csongrádi KSE (11.)–Kunszentmárton (7.) 27–29 (14–16)

Férfi kézilabda, NB II., Délkeleti csoport, 14. forduló. Csongrád, zárt kapuk mögött.

Losonc László: – Teljesen jó meccset játszottunk, megvolt a győzelmi esélyünk, de a rutin és a hosszabb kispad döntött a vendégek javára.

Megyei rangadó

Tigrisek Csongrádi KSE (11.)–QSM Algyő (5.) 23–30 (12–14)

Férfi kézilabda, NB II., Délkeleti csoport, 18. forduló. Csongrád, zárt kapuk mögött.

Tigrisek Csongrádi KSE: Szabó D. 4, Sebők 4, Csernák 2, Kiss B. 3, Kovács D., Kocsis, Huszák 4, Morva 1, Losonc 5, Palásti, Korom, Gömöri. Játékos-edző: Losonc László.

QSM Algyő: Széll, Boróczky (kapusok), Vass 9, Vajna, Blaskó 2, Temesvári 4, Magyar 4, Fekete 1, Pintér, Míg 2, Simon 4, Branyiczki 3, Nagy, Morva 1. Edző: Pásztor István.

Losonc László: – Három nap alatt a második meccsünket játszottuk. 50 percig méltó partnerei voltunk az Algyőnek, aztán elfáradtunk, illetve az egész találkozón azt éreztem, hogy nem állt össze kellőképpen a védekezésünk.

Pásztor István: – Fontos két pontot sikerült szerezni Csongrádon egy harcos és nagy iramú mérkőzésen. Mindkét csapaton látszott, hogy végig nagy lesz a küzdelem. Az első félidőben felváltva estek a gólok, a védekezésünk jól működött. A második félidő közepétől tovább tudtuk játszani a gyors és pontos játékunkat, a hazai csapat elfáradt és sok hibával játszott. Gratulálok a csapatnak!

Könnyed siker

Makó KC (2.)–Kondoros (8.) 36–21 (22–6)

Férfi kézilabda, NB II., Délkeleti csoport, 18. forduló. Makó, Erdei János sportcsarnok, zárt kapuk mögött.

Makó KC: Balán, Csörgő (kapusok), Gazsó 6, Kovács M. 6, Szilágyi Z. 6, Maróti V. 5, Miksi I. 4, Gyönyi Á. 4, Hegyi N. 2, Béleczki Á. 1, Erdélyi T. 1, Lajtár K. 1, Fodor T. Benák. Edző: Miksi István.

Miksi István: – Arra számítottunk, hogy könnyebb mérkőzés vár ránk. Így is lett, végig vezetve gyors támadásokkal és jó védekezéssel tartottuk itthon a két pontot.

Folytatódik a versenyfutás

FKSE Algyő (1.)–Gyula (6.) 40–15 (24–9)

Női kézilabda, NB II., Délkeleti csoport, 21. forduló. Domaszék, zárt kapuk mögött.

FKSE Algyő: Dobó – Szepesi 2, Rózsa 4, Nikolayenko 5, Zsilák 2, Ladics 4, Csáki 3. Csere: Aradi (kapus), Aracsi 6, Vér 1, Boros, Lovistyék 2, Ilyés 5, Gercsó, Farkas 3, Vass 3. Edző: Farkas József.

Farkas József: – Az első félidőt szinte tökéletesen sikerült zárni, a másodikban még tovább növeltük az előnyünket. Egy szóval elégedett vagyok a csapattal! A versenyfutás a feljutásért folytatódik, még három bajnoki mérkőzésünk maradt hátra. Jelenlegi legjobb NB II.-es feljutási esélyesként ugyanennyire koncentráltan kell küzdenünk, és meglesz a várva várt siker. Legközelebb matematikailag is bajnokok lehetünk, amit már nagyon várunk, egész évben ezért dolgoztunk, küzdünk, harcolunk tovább!

Tartalékosan is jól játszottak

HLKC (2.)–Bácsalmás (7.) 32–19 (14–8)

Női kézilabda, NB II., Délkeleti csoport, 11. forduló. Hódmezővásárhely, Balogh Imsi sportcsarnok, zárt kapuk mögött.

HLKC: Áncsán – Ötvös 5, Bugnó 3, Török 3, Petróczi 2, Vörös 6, Kovács, Csere: Jován, Rácz G. (kapusok), Klemm 5, Földesi L. 6, Rácz V. 2. Megbízott edző: Papp Mihály.

Papp Mihály: – Nem túl jó előjelekkel vártuk ezt a bajnoki mérkőzést, hiszen több játékosunk sem játszhatott a múlt heti keretből. A szűk létszám ellenére támadásban és védekezésben is nagyon jól kézilabdáztunk. Büszke vagyok a lányokra, hogy ilyen teljesítménnyel tudták végigjátszani a meccset és begyűjtötték a két pontot.

Búcsúztak

Vásárhelyi Kosársuli–Pápa 74–79 (18–17, 17–20, 18–16, 21–26)

Férfi kosárlabda, NB I./B, Zöld csoport, negyeddöntő, 3. mérkőzés.

Hódmezővásárhely, Hódtói sportcsarnok, zárt kapuk mögött.

Vásárhelyi Kosársuli: Varga Á. 23/12, Bodócsi, Bálint 10/6, Pavlovics 8, Rostás 7.

Csere: Varga Z. 16/3, Acsimovics 10. Edző: Tóth Tamás.

Az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharc végeredménye: 3–0 a Pápának.

Tóth Tamás: – Gratulálok a Pápának a továbbjutáshoz, a végjátékban jobb döntéseket hoztak és a szerencse is melléjük állt. Ami az első szakaszban működött nálunk, a második félidőben már nem, hiszen 9 támadólepattanót, 13 büntetőt és 7-ből 5 hárompontost engedtünk nekik. Köszönöm a csapatomnak, hogy vállalták a játékot ma, mentálisan borzasztó nehéz volt! Búcsúznunk kell a legendás edzőtől, elnöktől, baráttól, apától, pótolhatatlan veszteség érte a magyar kosárlabdát. Bandi Bá’-ról mindenkinek van feledhetetlen sztorija, mókás története, valóban mindannyiunk és a Kosársuli atyja is volt ő. Az egész egyesület nevében kívánok őszinte részvétet és megnyugvást az Elek családnak, a fájdalmukban mind osztozunk! Bandi Bá’, vigyázz ránk és taníts tovább minket fentről is, nagyon fogsz hiányozni!

Javítottak

Szeged KE (8.)–Kiss Lenke Kosárlabda Akadémia (11.) 84–63 (17–15, 24–16, 22–14, 21–18)

Női kosárlabda, amatőr NB I., Zöld csoport, 16. forduló. Szeged, Etelka sori sportcsarnok, zárt kapuk mögött.

Szegedi KE: Horváth G. 9/3, Ódry K. 9, Szélpál P., Pálfi N., Perényi L. 20/6, Földi A. 10/3, Vér V. 12, Váradi N. 15, Nyilas E. 5/3, Gál E. 4. Edző: Kovács Andrea.

Kovács Andrea: – Lendületesen játszottunk. Ember- és zónavédekezés ellen is jó megoldásokat találtunk. Sikerült az idegenbeli fiaskót kijavítanunk. Gratulálok a lányoknak!

Túlságosan akartak

Kispest–Vidux-Szegedi RSE 3:0 (25:22, 25:21, 25:13)

Női röplabda, NB II., Kelet, felsőházi rájátszás, 6. forduló. Budapest, Kistext Aréna, zárt kapuk mögött.

Tátrai Sándor: – Az első és a második szettet is úgy kezdtük, ahogy kell, de talán túlságosan is akartuk a győzelmet. Vélhetően a görcsös akarás miatt nem állt össze a játékunk egyik eleme sem úgy, ahogy szerettük volna. Hajtottak a lányok, remek hangulatban, végig lelkesen játszottak, ami egy ilyen meccsen mindenképp pozitívum. Gratulálunk a Kispestnek, megérdemelten nyerte a meccset és a bajnokságot!

Belelendültek

HVSC (5.)– Oázis SC (8.) 11–6 (3–3, 5–2, 2–1, 1–0)

Férfi vízilabda, OB I./B, 18. forduló. Hódmezővásárhely, zárt kapuk mögött. Vezette: Juhász, Orosz.

HVSC: Ujházi – Badó 1, Benkő 1, Katona 3, Oláh 1, Bocskay 1, Vigh. Csere: Nagy P., Józsa 2, Barna 1, Pölös, Kudella 1, Ladócki. Edző: Szabó Tamás.

Szabó Tamás: – Nagyon készültünk erre a mérkőzésre, mert közvetlen riválisunknak számított az Oázis a tabellán. Bő másfél negyeden át fej-fej mellett haladtunk, köszönhetően annak, hogy négy-öt ziccert nem lőttünk be, ők viszont igen. Ezután koncentráltabbá váltunk, agresszívabban védekeztünk és a kapusteljesítményünk is feljavult, ezeknek köszönhetően elléptünk három-négy góllal, és ezt a különbséget meg is őriztük.

Ezek is érdekelhetik