Suhantak a döntők felé

2021.08.07. 16:24

Egyedül Fejes Dániel nem jutott tovább a magyar kajak-kenusok közül

Egyedül és csapatban is remekeltek a magyar kajak-kenusok a tokiói olimpia péntek hajnali futamaiban, Fejes Dánielen kívül mindenki továbbjutott.

Munkatársunktól

Az MVM Szeged klasszisával, Nádas Bencével a soraiban felálló férfi-kajaknégyes a reményfutamban jutott tovább. Fotó: Tumbász Hédi/MW

A kenu kettes 500 méterén kezdődött a parádés magyar kajak-kenus teljesítmények sora a japán fővárosban rendezett olimpiai játékok pénteki napján. Balla Virág és Takács Kincső párosa másodikként zárt az ukránok után, így magabiztosan kvalifikált az elődöntőbe.

A kenu egyes 1000 méterén aztán két magyar olimpikonnak is szurkolhattunk, ugyanis Adolf Balázs és Fejes Dániel is versenybe szállt a továbbjutásért. Adolf a címvédő Sebastian Brendelt megelőzve, Martin Fuksa mögött másodikként ért célba, így simán továbbment, míg Fejes hatodikként végzett, így a reményfutamban bízhatott még. A Mekler SE versenyzője később itt az ötödik helyen végzett, így számára véget ért a küzdelem, viszont érdemes megjegyezni, hogy kisebb betegséggel érkezett Tokióba, ezt a körülményt figyelembe véve pedig teljesítménye megsüvegelendő.

Az MVM Szeged klasszisával, Nádas Bencével a soraiban felálló férfi-kajaknégyes a reményfutamban jutott tovább. Fotó: Tumbász Hédi/MW

A Kozák Danuta, Csipes Tamara, a szegedi Kárász Anna, Bodonyi Dóra összeállításban szereplő, nagy esélyesnek számító női kajak négyes a várakozásoknak megfelelően gond nélkül suhant tovább a szám elődöntőjébe a Lisa Carrington nevével fémjelzett Új-Zéland előtt. Az MVM Szeged kajakosával, Nádas Bencével és Béke Kornéllal, Csizmadia Kolossal, Tótka Sándorral felálló férfi-kajaknégyes már nem haladt ennyire simán: a magyarok az utolsó helyet jelentő 5. pozícióban zártak, ez pedig azt jelentette, hogy a negyeddöntőben kellett még bizonyítaniuk. Ez végül sikerült, remekül rajtolt a magyar négyes, és futamgyőzelemmel megszerezte a kvalifikációt az elődöntőbe.

Szintén a kajak-kenuval kapcsolatos örömhír, hogy az MTI beszámolója alapján Kopasz Bálint, az algyői olimpiai bajnok viheti a magyar zászlót az ötkarikás játékok záróünnepségén, amelyet vasárnap magyar idő szerint 13 órától rendeznek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!