Sport

2012.01.01. 13:02

Megvolt a 2012-es Dakar rajtceremóniája

A terepralis viadal mezőnye argentin, chilei és új helyszínként perui szakaszok leküzdése után január 15-én Limában ér célba.

A Mar del Plata-i hivatalos szilveszteri rajtceremóniával megkezdődött a Dakar 2012 elnevezésű, az össztávot tekintve több mint 8300 kilométeres terepralis viadal, melynek mezőnye - benne magyarokkal - argentin, chilei és új helyszínként perui szakaszok leküzdése után január 15-én Limában ér célba.

"A [namelink name="Szalay Balázs"], [namelink name="Bunkoczi László"] kettős érces hangú Opel Antarája természetesen hatalmas sikert aratott, nemcsak azért, mert szép, hanem azért is, mert hangos, és itt az mindennél többet számít" - áll az Opel Dakar Team MTI-hez eljuttatott vasárnapi hírlevelében, amelyből az is kiderül, hogy összesen 443 jármű haladt át a rajtdobogón: 161 autós páros, 173 motoros, 30 quados és 74 kamionos trió.

"Kilométereken keresztül végig álltak az emberek a kordonok mentén. Visszatért a régi érzés, amit már el is felejtettem, s amit kétezer-kilencben éreztem, amikor legutóbb itt jártunk. Az emberek imádják errefelé az autósportot, s ezt minden lehetséges módon ki is mutatják. Elképesztő, mekkora szeretet árad felénk" - nyilatkozta Szalay Balázs, akinek ez a tizenegyedik Dakarja.

Elrajtolt a Dakar-rali. Fotó: MTI (galéria)


A beszámoló szerint az Opel Dakar Team is köszöntötte az új évet. "A rajtceremónia után közös vacsorával ünnepelt a csapat, majd testületileg levonult az Atlanti óceán partjára, ott koccintott éjfélkor. A kis magyar különítmény kiegészülve a Darázsi Zsolt, Hoffmann Péter, Vörös Ferenc versenykamionos trióval és a szervizkamion legénységével a strandon elénekelte a Himnuszt, majd közvetlenül ezután pihenni tért, hiszen hosszú út vár rá vasárnap, amikor ténylegesen is elkezdődik a 2012-es Dakar-rali" - olvasható a hírlevélben.

A Szalay Balázs, Bunkoczi László kettős két év kihagyás után próbál meg el eljutni a végcélig. Mellettük egy másik magyar kettős, a Sebestyén Sándor és Bognár József alkotta duó is megkísérli "összekötni" az Atlantit a Csendes-óceánnal.

A világ legnehezebb és legnagyobb terepversenyének argentínai nyitányán egy rövid, tengerparti száguldás és több száz, etapon megtett kilométer vár a mezőnyre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!