Sport

2013.04.23. 20:40

Újabb dráma Dortmundban?

Ma este (20.45, tv: Digi Sport 1) a második elődöntőt rendezik a Bajnokok Ligájában. A legrangosabb európai kupasorozat rekordgyőztese, a Real Madrid a Bundesliga előző két kiírásának bajnoka, a Borussia Dortmund együtteséhez látogat.

Papós Tamás

A Signal Iduna Park közönsége a negyeddöntőben is egy spanyol együttest láthatott, a Málaga drámai hosszabbításban maradt alul, de most még nagyobb csatára van kilátás Dortmundban: a Bajnokok Ligája elődöntőjének odavágóján a Borussia és a Real Madrid csap össze.

Várható kezdőcsapatok

Borussia Dortmund: Weidenfeller – Piszczek, Szubotics, Hummels, Schmelzer – Gündogan, S. Bender – Blaszczykowski, Götze, Reus – Lewandowski.
Real Madrid: Diego López – Sergio Ramos, Varane, Pepe, F. Coentrao – Khedira, Xabi Alonso – Di María, Özil, C. Ronaldo – Higuaín.A hazaiak mestere, [namelink name="Jürgen Klopp"] formában tartotta legjobbjait, várhatóan ugyanaz a kezdő tizenegy lép majd pályára, amely a Mainz ellen a hétvégén 2–0-s győzelmet aratott. A BL idei kiírásának egyetlen veretlen csapata az utóbbi két és fél hónapban csak két legnagyobb hazai riválisa, a Bayern München és a Schalke otthonában kapott ki, utóbbi hét mérkőzését veretlenül tudta le, és az idei Real elleni mérlege miatt is bizakodhat. A királyiak ellen otthon még nem vesztett BL-csatát a Dortmund, ősszel pedig két mérkőzésen egy hazai győzelmet és egy idegenbeli döntetlent értek el a Reallal szemben. Persze kérdéses, hogy [namelink name="Mario Götze"] Münchenbe igazolásának tegnapi bejelentése mennyire zavarja meg a csapatot.

Német kollégájával ellentétben [namelink name="José Mourinho"] a pihentetést részesítette előnyben, a mai várható kezdőcsapatból csak hárman voltak pályán az első percektől a Betis elleni 3–1-es győzelem alkalmával. Február eleje óta csak a Galatasaray elleni, a továbbjutást nem veszélyeztető mérkőzésen kapott ki a Real Madrid, a szezonban 43 gólnál járó [namelink name="Cristiano Ronaldo"] pedig bombaformában van. A spanyol bajnokságban már csak matematikai esélye van a királyi gárdának az előtte 13 ponttal élen álló Barcelona megelőzésére, így minden energiáját arra fordítja, hogy ott legyen a május 25-i döntőben a Wembley-stadionban.

Nálunk, velünk is tippelhet!

Szerkesztőségünk 2–2-es döntetlenre számít, de önnek is megvan a lehetősége, hogy tippeljen! Tippmester rovatunkban ugyanis ma ezzel a mérkőzéssel játszunk. Tartsanak velünk ott is!

Ezt várják a Dortmund-hívek

[namelink name="Hajnal Tamás"], a Borussia Dortmund korábbi játékosa: – A Real ellen nagyszerűen szerepelt a csapat a csoportmérkőzéseken, de a Madrid azóta stabilabb játékot mutat, míg a Dortmund teljesítménye ingadozó. Reuséknak nem kell mindenáron győzelemre törniük, egy döntetlen is jó alap lehet, de olyan különbségű hazai vereséget sem tudok elképzelni, ami után ne lenne nyitott a továbbjutás kérdése.
[namelink name="Oláh Tamás"] kétszeres világbajnoki ezüstérmes lábteniszező: – A realitásokkal tisztában kell lenni, a Madrid az esélyes, viszont a német küzdeni tudást sosem szabad lebecsülni. Pláne Dortmundban, erről egy másik spanyol együttes is tudna mesélni. Götze eligazolása szerintem nem befolyásolja a mérkőzést, amelynek hajrájában szerzett góllal dőlhet el a csata. Egy 1–0-s hazai sikernek örülnék a legjobban.
[namelink name="Cs. Tóth Zoltán"] labdarúgóedző: – A csapatot az Európában egyedülálló hangulatot teremtő, fanatikus szurkolótábora miatt kedvelem, és a dortmundi drukkerek az őszi csoportmeccshez hasonlóan újra egygólos győzelembe hajszolják a Borussiát. A Madrid ősszel alábecsülte a csapatot és Klopp edzői munkáját, most már nem így lesz, de egy nyílt sisakos küzdelem végén újra Mourinho gratulálhat.

Ezt várják a Real-hívek
[namelink name="Kéri Tamás"], a Szeged 2011 labdarúgója: – Remek mérkőzésre, sok gólra és döntetlenre számítok. A Borussia Dortmund otthonában nagyon nehéz lenne nyerni, de a továbbjutást elég lesz majd otthon kiharcolnunk. A taktika helyett inkább az egyéni teljesítmények dönthetnek, a két kulcsfigura Cristiano Ronaldo és [namelink name="Robert Lewandowski"] lesz.
[namelink name="Vida Máté"], a Naturtex-SZTE-Szedeák kosárlabdázója: – Jose Mourinho minden alkalommal győzelemre tör, most is így lesz, szerintem már idegenben előnybe akar kerülni. Meglepően szép focit játszik a Dortmund, de nincs a Real szintjén, ezért ha a legjobb összeállításunkban lépünk pályára, akkor biztosra veszem a vendéggyőzelmet. Annak ellenére, hogy ez csak az első mérkőzés, sok gólt várok.
[namelink name="Tóth Attila"], az UTC Futsal Team játékosa: – A Real Madrid háza tájáról több sérülés miatt is gondokról lehet hallani, de Mourinho jól rotálta játékosait, így a formaidőzítéssel biztos nem lesz gond. Nem becsülhetjük le a Dortmundot, de a BL-ben megszokott összeállításban a szerintem kevés gólt hozó mérkőzést mi nyerjük.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!