Szeged és környéke

2010.10.04. 17:26

10 ezer tál eledelt kapott a Tappancs a lájkolóktól

Szeged - 4 ezer kilogramm kutyatápot kapott a szegedi Tappancs Állatvédő Alapítvány. Az egyik közösségi portál több mint 10 ezer látogatója "tetszikeléssel" gyűjtötte össze a rengeteg kutyafinomságot.

Kovács Kriszta

Kalinka, Csetres Johnny, Rambó és Lujzika - mindnyájan a szegedi Tappancs állatmenhely régi lakói. Az öreg, fekete Rambó körülbelül öt évvel ezelőtt költözött oda Dorozsmáról, akkor még szívesen játszott - mára totyogni is alig bír, néhány éve szívbeteg. Csetres Johnny a testvéreivel együtt került a menhelyre, egyszer örökbefogadták, de megbetegedett, "csetres" lett a járása - így azonban már nem kellett a gazdinak, ezért visszakerült a Tappancshoz. Az öreg Lujzika utcán született kölykeit már más neveli, Kalinka pedig csontsoványan került a menhelyre: betegen kóborolt, hólyagdaganata volt, katéterezni kellett - most pedig elégedetten nyújtózott végig a zöld fűben, miután degeszre tömte hasát a finom kutyatáppal.

Az említett négy kutya és még 266 társuk nagy ajándékot kapott az egyik legnépszerűbb közösségi oldalt használó állatbarátoktól, akik lájkolták a Pedigree Örökbefogadási Programot; ezzel klubtagokká váltak, és fejenként egy tál eledellel járultak hozzá a menhelyi kutyák helyzetének javításához. Azt is a klub tagjai döntötték el, hogy melyik menhely kapja az összegyűlt eledelt: a legtöbb szavazatot kapott menhely nyerte ugyanis az eddig csatlakozók után járó 10 ezer tál, vagyis 4000 kilogramm szárazeledelt. Hatalmas meglepetésre a szegedi Tappancs Állatvédő Alapítvány lett a győztes, a négylábúknak járó étel gyártója és a program ötletgazdája, a Mars Magyarország munkatársai hozták el Szegedre a rengeteg kutyafinomságot.

4000 kiló kutyatápot kapott a Tappancs állatmenhely. Fotó: Garai Szakács László (galéria)


- Nagyon sokan kampányoltak mellettünk, el sem tudom mondani, mennyire örülünk a nyereménynek - magyarázta Farkas Gabriella a menhely vezetője, a győzelmet bizonyító oklevelet szorongatva. - Ilyen finom tápot a menhelyi kutyák nagyon ritkán kapnak, olcsóbbal etetjük őket. Egy nap körülbelül 80 kiló táp szokott elfogyni, a 270 kutya között találni egészen nagytestűeket és igen picikéket is. A 2000 kiló nagyon sokáig elegendő lesz nekik - mondta mosolyogva Farkas Gabriella.

A megadományozott menhely ugyanis tovább jótékonykodott: a nyeremény felét továbbajándékozták másik három rászoruló (árvíz- vagy belvíz sújtotta) menhelynek: a sátoraljaújhelyi, a vasadi és a győri állatmenhely egyenlő arányban kap a 2000 kiló kutyatápból. - Örülünk, hogy a segítséggel mi is segíthettünk másoknak - árulta el a szegedi menhely vezetője. Azt mondta, az örökbefogadás is ilyen: aki menhelyről visz haza egy kiskutyát, az egy másiknak is segít: a felszabadult helyre újabb ebet tudnak befogadni.

- Külföldön már találkoztam hasonló kezdeményezéssel, így rögtön csatlakoztam, amikor megláttam a magyar programot - mondta Szerencsés Tilla, az egyik klubtag a több mint 10 ezerből, aki lájkolt és szavazott. A kampány tavasszal kezdődött, október 4-én adták át az első adag eledelt - eddig 10 ezer 207-en biztosították tetszésükről a programot a közösségi portálon.

A lájkolás pedig folytatódik: a felhasználóknak nem kell többet tenniük, mint "tetszikelni"; a kutyusok pedig hálásak az ételért. Az adományokat tovább gyűjtik december 31-éig, és 2011. január 15-éig a Mars Magyarország munkatársai eljuttatják az újabb adag kutyaeledelt a legtöbb szavazatot kapott menhelynek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!