Szeged és környéke

2007.04.15. 16:19

Nyolc banda muzsikál a szegedi lakodalmas döntőben

Szinte minden jegy elkelt lapunk lakodalmas fesztiváljának döntőjére. Az újszegedi sportcsarnokban több ezren tapsolhatnak péntek este a legjobb zenekaroknak – közülük négyet a zsűri, négyet pedig a közönség juttatott tovább a fináléba.

Nyemcsok Éva

Nyolc kiváló zenekar, táncparkett, hattagú zsűri , két óriás kivetítő, szenzációs hangosítás, divat- és hangszerbemutató, több százezer forint értékű jutalmak a legjobb zenekaroknak, Bódi Guszti és a Nagyecsedi Feketeszemek forró hangulatú műsora. Ezeket kínáljuk péntek estére annak a több ezer nézőnek, aki jegyet váltott lapunk lakodalmas fesztiváljára. A fergetegesnek ígérkező döntőt a Szegedi Városi Televízió élőben közvetíti, így azok is meg tudják nézni-hallgatni a fináléba jutott lakodalmas bandákat, akik már nem férnek be az újszegedi sportcsarnokba. Az este 6 órakor kezdődő gála zenekaraira SMS-ben is szavazhat a közönség, tehát ne feledjék: önökön is múlik, melyikük lesz a győztese lakodalmas fesztiválunknak!

Zsűritagok

A fesztivál döntőjének zsűritagjaival a zenekarok és a közönség is találkozhatott az elődöntőkön. A zsűri elnöke ez alkalommal is Pálinkó Lujza táncművész, tagjai [namelink name="Székhelyi József"], a Szegedi Nemzeti Színház főigazgatója, Kiszin Miklós, a Molnár Dixieland nagybőgőse, zenetanár, Szurdi Zsolt, zenész, zenetanár, V. Fekete Sándor, lapunk főszerkesztő-helyettese és Bódi Guszti.

Akik nyomon követték elődöntőinket – és bizony voltak többen, akik mind a négy helyszínen végig tapsolták-énekelték a műsort – már tudják, hogy a Szegeden, Szentesen, Hódmezővásárhelyen és Makón rendezett elődöntőkből minden alkalommal két-két zenekar jutott tovább. Egy a zsűri, egy pedig a közönség szavazatai alapján. Így péntek este színpadra lép a muzslai Atlantic együttes. A fiatal muzsikusok hét év alatt 300 fellépésen vannak túl, a vajdaságban hanganyagot is kiadtak. A Dél-Alföldi Négyesfogatban nagymágocsi fiatalemberek zenélnek, a tagok több hangszeren is játszanak. Mindannyian zeneiskolában tanultak, két tagjuk a szentesi fúvószenekarban is muzsikált. A Gera Fivérek 1989-ben kezdtek zenélni, négy éve csatlakozott a testvérpárhoz az Újvidéki RTV harmonika művésze, Rafa József.

Jegyek és kapunyitás

Lakodalmas fesztiválunk döntőjére több mint háromezer jegy már elkelt, korlátozott számban még válthatók belépők. Előfizetőink 990 forintért, nem előfizetőink 1500 forintért élvezhetik a műsort. A közönség számára 16.30-tól nyitjuk ki a kapukat, helyfoglalás érkezési sorrendben. Arra kérjük fesztiválunk nézőit, helyüket időben foglalják el pénteken este, hiszen az élő televíziós közvetítés miatt a programot pontosan 6 órakor elkezdjük.

 A döntő doyenjei: Kasza Béla és zenekara. Mindnyájan az 1960-as években kezdték a zenélést, bejárták az országot, sőt, muzsikáltak Bécsben is. A Martonosi Révész Együttes énekesét, Varga Ernőt aranytorkúnak hívják a Vajdaságban. A zenekarnak hat albuma jelent meg, ezek közül négy aranylemez lett. A ruzsai Nefelejcs együttes tagjai két éve játszanak együtt. Sok rendezvényen felléptek már, a nyugdíjasklubokban például az ötvenes-hatvanas évek hallgató nótái mellett régi csárdásokat játszanak. A makói Party zenekar négy tagja szintén a városi fúvószenekarban ismerte meg egymást. Repertoárjukban több száz dal szerepel, a társaság zenés-táncos rendezvények népszerű csapata. A hódmezővásárhelyi háromtagú Party Team Band tagjai zeneiskolában tanulták a mesterséget. Rengeteg fellépésük van, specialitásuk a lánykéréseken az utcai menet hangulatának fokozása.

A versenyző bandák mellett fellép Bódi Guszti és a Nagyecsedi Feketeszemek is. S ahogyan korábban már ígértük: a lakodalmas fesztivál döntőjén táncolni is lehet, a színpad két oldalánál, a küzdőtéren elhelyezett székek mellett rophatják mindazok, akik nem bírnak ülve maradni.

A péntek esti döntőt óriási készülődés előzi meg, az újszegedi sportcsarnokban már pénteken hajnalban elkezdik építeni a színpadot. Ezt követően folyamatosan érkeznek a technikai és műszaki berendezések, helyükre kerülnek a reflektorok, kábelek, hangszórók. Délben próbálnak egyet a zenekarok, elhelyezik a két óriási kivetítőt, délután pedig már a Szegedi Városi Televízió stábja is felállítja kameráit. Este hat órára pedig minden készen áll, elkezdődik a Délmagyarország és Délvilág közel négyórás lakodalmas döntője.

 

Értékes díjak

Lakodalmas fesztiválunk fő támogatója a szegedi Csermák hangszerüzlet, amely a legjobban szereplő zenekarnak egy értékes hangszert ajánlott fel. A verseny első helyezettje egy Roland EXR–E2 szintetizátort kap, melynek különlegessége, hogy ez az első olyan hangszer, amelyet kifejezetten kelet-európai zenészek számára kifejlesztett kíséretautomatikával látták el. A hangszer mellé a győztes kap egy 100 ezer forint értékű hangszervásárlási utalványt is. A második helyezett zenekar 100 ezer forintos hangszercsomagot kap, emellett pedig több különdíjat is kiosztunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!