Szeged és környéke

2008.01.20. 20:09

A szépséggel üzletel Rubint Réka

Szeged - Az érvényesüléshez fontos a szépség, a szépséghez pedig a belső harmónia – vélekedik Rubint Réka. A fitnesz edzőből üzletasszonnyá avanzsált kétgyermekes anyával szegedi szépségszalonja megnyitóján beszélgettünk.

Bobkó Anna

– Jó üzlet a szépség? – kérdeztük Rubint Rékától szegedi szalonjának megnyitóján. – Egy nő csak akkor lehet igazán boldog, ha harmóniában él önmagával és a környezetével. Ehhez azonban a külső megjelenés, a szépség is nagyon fontos. A gyengébbik nem képviselői hiúk, és ezt pozitív értelemben mondom. Örökifjak szeretnénk lenni. Ahhoz, hogy az évek múlásával is szépek maradjunk, rendkívül fontos a megelőzés, amelyre minden nő saját lehetőségeihez képest áldoz – jött a válasz az üzletasszonnyá avanzsált kétgyermekes anyától, aki azt is kiemelte, a mai gazdasági helyzet miatt jól meggondolják a nők, mire költsenek a családi kasszából. Ő maga is kétszer megnézi, hogy mire ad ki pénzt.

– Véleményem szerint a külső megjelenés, az első benyomás, egy jól ápolt külső nagyon fontos lehet egy állásinterjú során. Gyakran olvasok internetes felméréseket, melyekből az derül ki, hogy sajnos a mai világban hamarabb és szívesebben alkalmaznak egy fitten élő, önmagára adó embert, mint egy súlyproblémával küzdőt. Nem elég azonban, ha valaki csak kívülről szép, hiszen a lelkünkben uralkodó érzelmek többnyire a külső jegyekben is megnyilvánulnak. Éppen ezért nagyon fontosnak tartom azt, hogy szalonjainkban ékszerként bánjanak a hozzánk látogató hölgyek lelkével. Ékszerként, mert a női lélek egy csodálatos, érzelmekben gazdag, sokszor bonyolult rendszer, melyet igenis tisztelni, szeretni és ápolni kell! – szemléltette filozófiáját az egészség nagykövete, aki a média negatív befolyásoló hatásaira is kitért.

– Az újságok agyonretusált, valóságtól elrugaszkodó címlapfotói, sok esetben teljesíthetetlen mércét állítanak a nők elé, amit egyáltalán nem tartok jónak.

Ezentúl havonta egyszer Szegedre látogat Rubint Réka. Fotó: Frank Yvette
Réka állítja: tökéletes külseje kitartó, következetes munka, és tudatos, update rendszerük szerinti táplálkozás eredménye. Hetente 4-5 alkalommal egy, maximum másfél órát edz.

– Azoknak, akik életmódot szeretnének váltani, azt javaslom, hogy soha ne a kifogást, hanem a megoldást keressék. Senkinek nem könnyű, de ha reális, elérhető célokat tűzünk ki magunk elé, akkor megvalósítható. Amíg kicsik voltak a gyermekeim, magam mellé állítottam a bébihordozót, a járókát és úgy edzettem. Most, hogy nagyobbak, a lányom, Lara néha velem együtt végzi a gyakorlatokat, és a kis Norbi is ott játszik körülöttem – mondta Réka, akit a „nagy" Norbiról is kérdezgettünk.

Öt éve házasodtak, a média azóta is gyakran figyelemmel kíséri a család életét. Kapcsolatuk makulátlannak tűnik, Réka azonban elárulta, hazudna, ha azt mondaná, hogy „náluk mézeskalácsból van a kerítés". Problémák minden kapcsolatban előfordulnak, megoldásuk csak kompromisszumkészség, tolerancia és kommunikáció kérdése.

Gondokból az angol Beckham házaspár háza táján is akad elég, akikhez újságírók a Schobert–Rubint párost hasonlították. Rékáék azonban nem fedeztek fel hasonló jegyeket, azon kívül, hogy valószínűleg a focistának és nejének sincs könnyű dolga. – A híres embereket sokan támadják. Nem biztos, hogy annyira könnyű életük van, mint ahogyan az az újságok címlapjáról látszik. Az ismertségnek is megvannak a próbatételei. Azt szoktam mondani, hogy szívesen kölcsönadnám az életem bárkinek két-három hétre, hogy kipróbálja. Biztos vagyok benne, hogy sikítva menekülne – mondta mosolyogva Réka.

Névjegy

Rubint Réka 1978. június 28-án született Kazincbarcikán. A Jászságban, egy pici faluban, Pusztamonostoron óvodába, majd Jászberényben, a Székely Mihály Általános Iskolában tanult, zenei tagozaton, ahol kórusban is énekelt. Az ország aerobik- és személyi edzőként ismerhette meg. Férjével, Schobert Norberttel életcéljuknak tekintik, hogy az embereket az egészséges életmóddal, az életminőség javítására, a rendszeres testedzéssel pedig a mozgás örömére neveljék.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!