Szeged és környéke

2008.03.13. 17:19

Szabálytalanságok a szegedi Tescóban és a makói pékségben

Szeged, Makó - Kőművesek falaztak egy szegedi hipermarket raktárában, ahol a süteményeket csomagolták. Egy makói pékségben a tárolási körülmények miatt foglaltak le árut az élelmiszer-ellenőrök. A húsvét előtti razzián a húskészítményeket rendben találták.

Dombai Tünde

Jelenlegi információink szerint a szegedi nagy Tescóban és a makói Holló pékségben találtak durva szabálytalanságokat az élelmiszer-ellenőrök húsvét előtti vizsgálatuk során.

– Valóban egy szegedi hipermarket és egy megyei élelmiszer-előállító bukott le – erősítette meg Szigeti Sándor, az élelmiszerlánc-biztonsági és állat-egészségügyi hatóság megyei igazgatója, de konkrét cégneveket nem árult el. Elmondta, a nemzetközi üzletlánc szegedi áruházában áldatlan állapotokra bukkantak. A raktárrészben, ahol a pékárut és süteményeket csomagolják, kőművesek dolgoztak. A falazó- és burkolóanyag törmeléke, por hullhatott az élelmiszer közé. Találtak olyan árut is, amelynek lejárt a szavatossági ideje, illetve aminek nem volt egyértelmű a származása. Ezért összesen 3785 kiló süteményfélét vont ki a forgalomból a hatóság. Értéke több mint félmillió forint volt, a hipermarketre egymillió forint bírságot szabtak ki. Makón 13 kiló pékárut foglaltak le az élelmiszer-ellenőrök a tárolás körülményei miatt. A hatóság 300 ezer forintos bírságot szabott ki.

A Tesco központja cáfolta információnkat. Szabó Anita azt válaszolta megkeresésünkre, hogy építkezés és csomagolás nem folyt egy időben: „Mindent, amit korábban a belső pékségben gyártottunk, azt ez idő alatt a külső pékségből hozattuk be. Sem termelés, sem belső előállítás, sem csomagolás nem történt ez idő alatt, nincs szó a fogyasztók megkárosításáról."

A makói pékségben csak üzenetrögzítő válaszolt hívásunkra.

Délmagyarország / Délvilág hírek Keresse a témát a holnapi Délmagyarországban és Délvilágban is!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!