Szeged és környéke

2009.12.30. 18:38

2009 színese: képtár a ruhatárban

Szeged - A legszínesebb szegedi közintézményt kerestük 2009-ben, s ez nem volt könnyű a világválság kellős közepén.

Kovács András

A versenyt – nagyon kis különbséggel – a szegedi rendelőintézet nyerte Képtár a ruhatárban című kompozíciójával. Második helyen a Muskátlik a városháza ablakában, míg a harmadikon a Kávéautomata a szegedi okmányirodán című pályázat végzett.

A szigorú zsűri természetesen figyelembe vette és pluszpontokkal honorálta a praktikumra törekvést is. Ez esetben sokat nyomott a latba, hogy nyáron a ruhatár kihasználatlan, így viszont csúcsra járt. A festményt a rendelőből megközelítésű úttörő kezdeményezés mögött értékelte azt az erőfeszítést is, amely a közismerten alulfinanszírozott egészségügyi intézmény anyagi helyzetén próbál valamicskét javítani.

Festményt a rendelőből! Nyáron is csúcsra járt a szegedi SZTK ruhatára. Fotó: Karnok Csaba

Festményt a rendelőből! Nyáron is csúcsra járt a szegedi SZTK ruhatára.
Fotó: Karnok Csaba

A rögtönzött tárlat jótékonyan hatott a betegek lelki egészségére is, akik jellemzően a reggeli nyitás után gyönyörködhettek az alkotásokban, miközben a betegirányító – leánykori nevén: kartonozó – előtt álltak sorba.

Egyedül a szemészetre készülőknek volt némi hiányérzetük.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!