Szeged és környéke

2010.08.20. 23:36

Mars téri nagycsarnok: szeptember végén

Szeged - Impozáns, tágas, praktikus elrendezésű – ilyen a Mars téri nagycsarnok üresen. Lassan benépesül: a bérlők már hozzáfogtak az üzletek belső terének kialakításához.

Munkatársunktól

Pusztai Lajos, a Szegedi Vásár és Piac Kft. ügyvezető igazgatója csütörtökön arról tájékoztatta a Mars téri rekonstrukciós munkálatok helyszíneit bejáró Botka László polgármestert, hogy már az összes üzlet foglalt. A nagycsarnok használatba vételi engedélye szeptember elejére várható, és a hónap második felében már vásárolni lehet nemcsak az üzletekben, hanem a középső, mintegy 300 férőhelyes asztalos piacon is. Szeptemberre elkészül az U pavilon előtti dísztér, az ottani asztalos piac, és befejezik a parkosítást. Még nincs meg a támogatási szerződés a regionális fejlesztési ügynökséggel – a 3,3 milliárd forintos teljes belváros-rehabilitációs pályázatból 2,1 milliárdot az EU áll –, de Botka kijelentette: nem fordulhat elő, hogy ne írnák alá a papírokat. A város a pályázat összes feltételét teljesítette, a kormányzati döntés után pedig el lehet kezdeni a beruházást.

Már az összes üzlet foglalt a Mars téri nagycsarnokban – a bérlők már hozzáfogtak az üzletek belső terének kialakításához. Fotó: Karnok Csaba

Már az összes üzlet foglalt a Mars téri nagycsarnokban – a bérlők már hozzáfogtak az üzletek belső terének kialakításához. Fotó: Karnok Csaba

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!